JMW en Freyda

JMW Joodswelzijn

JMW Joodswelzijn biedt al 74 jaar sociale en maatschappelijke zorg aan Joods Nederland. Opgericht in 1946 om hulp in alle vormen aan te kunnen bieden. Deze zorg is vervolgens uitgebreid naar de 2e en 3e generatie. We zien het als onze missie om er tot in lengte van dagen te zijn voor iedereen met vragen op het gebied van Joods welzijn.

Nieuwe generaties hebben nieuwe wensen en behoeftes. De wereld is de afgelopen decennia in een razend tempo veranderd en gedigitaliseerd. Met het nieuwe label Freyda willen we inspelen op deze veranderende wensen en behoefte en ons aanbod in alle mogelijke hulp, diensten en activiteiten daarop afstemmen.

Voor alle duidelijkheid: Het vertrouwde JMW Joodswelzijn blijft gewoon bestaan en heeft een nieuw zusje Freyda of wellicht een kleindochter mogen verwelkomen!

Freyda

Freyda is een Joodse meisjesnaam en is Jiddisch voor vreugde. Daarnaast zit het woord vrij er ook in. De vrijheid om te zijn wie je bent, om op zoek te gaan naar je eigen Joodse identiteit. Vrijheid om je eigen keuzes te maken, discussies te voeren en jezelf te blijven ontwikkelen.

We weten zeker dat je Freyda beter zult leren kennen en dat ze over enige tijd volledig vertrouwd voelt!

Onbepaald