Datum:

Dagtocht naar Joods Elburg

Op 20 september neemt JMW je mee naar Joods Elburg, waar een prachtig klein museum is gevestigd in de voormalige synagoge. Museum Sjoel Elburg is ontstaan uit de wens de verdwenen Joodse gemeenschap van Elburg te doen herleven door middel van de ons nagebleven verhalen, tradities, feesten en liederen. Sjoel Elburg is hierdoor misschien wel het eerste verhalen-museum van Nederland geworden en geeft op deze manier een kijkje in het leven van de Elburgse Joodse gemeenschap. Hoewel er in de hoogtijdagen - midden van de 19de eeuw - maar 120 Joden in Elburg woonden, is het museum erin geslaagd om met lokale verhalen de Joodse geschiedenis in de mediene op een mooie en gevarieerde manier in beeld te brengen.

Ook maken we de stadswandeling 'Joods Elburg', onder leiding van een professionele gids die ons de verhalen en gezichten van zestien verschillende joodse panden in de binnenstad zal laten zien. 

We ontmoeten elkaar op Amersfoort Centraal, waarna we gezamenlijk met de bus naar Elburg reizen. Na een verzorgde lunch in een restaurant krijgen we een rondleiding door Joods Elburg en bezoeken we Museum Sjoel Elburg.

€ 27,50 p.p. (incl. lunch* en busreis). *Eet u strikt Koosjer? Laat het ons weten!

Aanmelden via activiteiten@joodswelzijn.nl of 088 165 2200 (uiterlijk 11 september)

Let op: voor deze dagtocht moet u goed ter been zijn.