Datum:

Lev Matinee: Va, Vis et Deviens

Maandag 3 oktober starten we met de lunch, daarna kijken wij gezamenlijk de film. Na afloop is er tijd om na te praten en koffie/ thee.

Wij vertonen op deze matinee: Va, Vis et Deviens. 1984, hongersnood in Afrika. Duizenden Afrikanen worden door de honger naar een vluchtelingenkamp in Soedan gedreven. Op initiatief van Israël en Amerika, wordt een actie op poten gezet om de Ethiopische Joden naar Israël over te brengen. Een christelijke moeder dwingt haar zoontje van 9, om zich voor te doen als Joodse jongen om zich zo te redden van de hongersdood. Officieel aangegeven als wees, komt het jongetje aan in Israël waar het geadopteerd wordt door een Franse familie uit Tel Aviv. Hij groeit op met de angst dat zijn dubbele leugen uitkomt: noch Jood, noch wees. Hij ontdekt in Israël de liefde, de westerse cultuur, het Jodendom maar ook het racisme en oorlog.

De lunch is van 12.00-13.00 uur. De film start om 13.00 uur.

Kosten voor de lunch zijn 7,50 p.p en kosten voor de film zijn 5.00 p.p. Totaal 12,50 p.p. Het is ook mogelijk om te komen lunchen en niet naar de film te gaan en andersom. Voor informatie en aanmelden mail naar lev@joodswelzijn.nl.