Datum: woensdag 01 februari 2023
Aanvangstijd: 16.30 uur
Einde: 19.30 uur

Workshop 'Quake' in Leiden, i.s.m. Theater Utrecht

JMW nodigt je uit voor een unieke samenwerking met Theater Utrecht. Hoe werkt het verleden in ieder van ons door?

Quake is een energieke, ontwapenende en muzikale theater- en dansvoorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft – een productie van regisseur/schrijver Casper Vandeputte en choreografen Melvin Fraenk en Cagdas Gülum bij Theater Utrecht, in samenwerking met DOX.

De voorstelling Quake is gemaakt door acht hartstochtelijk eerlijke performers die hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde hebben liggen. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis. Dit vormt de basis van de dans- en theaterworkshops die Theater Utrecht aanbiedt in het kader van de voorstelling.

Inhoud workshop
Jij bent uniek, dus je kan ook een uniek verhaal vertellen. In deze workshop vertelt schrijver en regisseur Casper Vandeputte hoe hij tot het vertellen van een verhaal komt en welke bronnen hij daarvoor aanboort. We gaan op zoek naar interessante persoonlijke verhalen, maar proberen ook uit te pluizen welke verhalen ons hebben gevormd. Het is een workshop waarin je elkaar en de andere deelnemers beter leert kennen. Want hoe belangrijk is het kennen van je afkomst? Hoe vorm je jouw levensverhaal? Vandeputte werkt met de methode Narrative (Exposure) Therapy, waarbij de deelnemers aan de hand van objecten hun levenslijn delen en hun eigen verhaal ontrafelen. Klik hier voor meer informatie

JMW biedt jou aan om de workshop* gratis te volgen in Leiden, Amersfoort of Amsterdam. Na de workshop is er de mogelijkheid om de theatervoorstelling Quake bij te wonen. Data:

  • 25 januari (Amersfoort, met aansluitend de mogelijkheid om de voorstelling bij te wonen)
  • 1 februari (Leiden, voorstelling op 2 februari)
  • 6 februari (Amsterdam, voorstelling op 8, 9 en 25 februari).

Tijden: 16.30 - 19.30 uur. 
Aanmelden: via activiteiten@joodswelzijn.nl.

Klik hier voor meer informatie over de workshop, of neem contact op met Esti Cohen via e.cohen@joodswelzijn.nl of 06 122 010 79
Voor informatie over de voorstelling Quake, klik hier.

*De workshop is met name geschikt voor kinderen van Joodse oorlogsgetroffenen.