Kindertransport fonds van de Claims Conference

Op 1 januari 2019 is het Kindertransport fonds van de Claims Conference van start gegaan. Het fonds staat open voor slachtoffers van de Nazi vervolging die aan de volgende criteria voldoen;

  • Kinderen die onder de 21 jaar waren en in een transport reisden om aan vervolging door de Duitsers te ontkomen. Het transport werd niet door de Duitse overheid georganiseerd en de kinderen reisden zonder hun ouders.
  • Zij werden getransporteerd vanuit het Duitse Rijk of vanuit gebieden die door de Duitsers waren geannexeerd of bezet.
  • Het transport vond plaats tussen 9 november 1938 en 1 september 1939, of was goedgekeurd door de Duitse autoriteiten en vond plaats na 9 november 1938, maar voor 1 september 1939.
  • Alleen mensen die zelf deelnamen aan de transporten kunnen een aanvraag indienen. Echtgenoten, kinderen of nabestaanden zijn voor dit fonds uitgesloten.

Het bedrag dat uitgekeerd wordt, is een eenmalige betaling van € 2.500,-. Het ingevulde formulier kunt u door een JMW kantoor laten afstempelen ter verifiëring van uw identiteit.
Voor informatie, hulp bij het invullen van het formulier en afstempelen van het formulier kunt u JMW tijdens het spreekuur bellen om een afspraak te maken.

Meer informatie lees u op de website van de Claims Conference, daar kunt u ook het aanvraagformulier downloaden.
U kunt de privacyverklaring van de Claims Conference hier lezen: www.claimscon.org/about/privacy-policy/