Een blik op JMW 75 jaar!

Met oog voor het verleden, blik gericht op het heden en de focus op de toekomst, vieren wij dit jaar samen met u 75 jaar JMW. We kijken tot onze verjaardag op 28 november 2021 vol trots terug op wat we hebben gedaan en bereikt. Ook blikken we vol vertrouwen met u vooruit naar de toekomst van het Joodse leven in Nederland.

 

Bekijk de nieuwste animatie die wij hebben gemaakt 'Het huis van JMW'! 

 

Hoe we dat doen?
Verschillende mensen die bij JMW betrokken zijn, delen hun wensen met ons.
We kijken terug met mooie, aangrijpende en ontroerende foto’s.
We richten ons op actuele thema’s met boeiende sprekers in een podcastserie.
En we besteden natuurlijk bijzondere aandacht aan het jubileumjaar in al onze uitingen.

Terugblik op 75 jaar
JMW werd in 1946 opgericht om zorg te dragen voor Joodse vervolgingsslachtoffers en is door de jaren heen uitgegroeid tot een organisatie die zich inzet voor het welzijn van Joden in Nederland in de breedste zin van het woord. JMW is landelijk actief op het gebied van zorg- en dienstverlening maar sinds de jaren 80 ook op het gebied van identiteitsversterking.

Zichtbaar blijven
Wij blijven ons constant ontwikkelen en vernieuwen om op verschillende manieren bij te dragen aan het vergroten van het welzijn van Joden in Nederland. Wij zien ook dat een nieuwe generatie soms vraagt om een andere aanpak en activiteiten. JMW wil ervoor zorgen dat ook volgende generaties op ons kunnen rekenen en dat we onze taken voor het voetlicht blijven brengen en uitvoeren zolang dat nodig en wenselijk is.

Heeft u een wens of een vraag voor ons of wilt u een mooi beeld met ons delen?
Dan ontvangen we dat heel graag!  

We zien u graag nog eens terug op deze pagina om met ons mee te vieren.