Catom (voorheen Tsavta), je als Israeli thuis voelen in een nieuw land - מידע בעברית:כתום (לשעבר "צוותא") לישראלים בהולנד 
Netwerk uitbreiden, Israëlische cultuur, contact met andere Israeli’s en Hebreeuwse bibliotheek

Ben je een Israëli in Nederland en wil je je netwerk uitbreiden en andere Israëli’s ontmoeten?  Kom dan naar Catom, de plek waar Israëli’s elkaar ontmoeten. De sociaal werker van Catom spreekt Ivriet en Nederlands, heeft een groot netwerk en kent de weg. 

Catom organiseert landelijke dagen, cursussen en themabijeenkomsten op het gebied van integratie en Israëlische cultuur in Nederland voor jong en oud, families en alleenstaanden. Daarnaast adviseert en steunt de opbouwwerker individuen en groepen die voor Israëli’s activiteiten willen organiseren.

Catom richt zich op alle Israeli’s in Nederland. De sociaal werker ondersteunt Israeli’s in Nederland en wijst hen de weg.

Facebookgroep Catom Holland en Instagram pagina

Catom zit ook op Facebook: Catom Holland. Blijf op de hoogte van alle activiteiten van Catom, ontmoet nieuwe mensen, beleef en leer. De voertaal is Ivriet.

Facebook Catom Holland

Gebruik je liever alleen Instagram? Catom gaat met haar tijd mee en zit nu zelfs op dit forum.

Instagram Catom_JMW

Lijst Israëlische dienstverleners

Catom verzamelt in een geordende lijst Israëlische dienstverleners (commercieel en non commercieel).
Wilt u een blik werpen op de lijst? Klik hier voor de meest up to date lijst.
Wilt u toegevoegd worden op de lijst? Vul dan een vragenlijst door hierop te klikken en u zal toegevoegd worden.

Jom Catom

Twee maal per jaar organiseert Catom de drukbezochte dag in Israelische sferen: 'Jom Catom' voor Israelis in Nederland. De voertaal is Ivriet. Er zijn altijd workshops, live muziek, een boekenmarkt, kinderactiviteiten en natuurlijk lekker Israëlisch eten. De ene keer is Jom Catom in Amsterdam en de andere keer in de mediene (elders in Nederland). Kortom: er is genoeg te beleven voor iedereen die zin heeft in een gezellig dag in Israelische sferen. 

Hebreeuwse bibliotheek

In het ontmoetingscentrum Lev huist een heuse Hebreeuwse bibliotheek met ruim 1200 titels. Catom’ Hebreeuwse bibliotheek is sinds 2016 geopend.

Voor aanmelden en/of het ruilen van boeken neem contact op met catom@joodswelzijn.nl

Lidmaatschap kost €12,50 per jaar met €10 borg. 

Cultuur

Israëlische cultuur in Nederland? Catom organiseert regelmatig culturele activiteiten, zoals lezingen, ontmoetingen met Israëlische schrijvers, discussies, informatiebijeenkomsten, poëzie avonden en meer.

Familierelaties en opvoeden

Nederlands-Joodse familierelaties zijn vaak een uitdaging. Maar met een Israëlisch sausje kunnen er nog andere ingewikkelde vraagstukken bijkomen. Daarom organiseert Catom cursussen voor ouders met thema’s als ‘opvoeden in een multiculturele samenleving’, of ‘Hoe voed je je kind tweetalig op?’.

Integratie

Als je als Israeli net in Nederland bent, wil je misschien graag de Nederlandse taal leren. Daarom is Catom een Facebookgroep gestart zodat Israeli’s en Nederlanders elkaar kunnen vinden en samen de taal kunnen oefenen. Leer Nederlands van een Nederlanders en leer Ivriet van een Israeli.

Doe een oproep in de Facebookgroep en ontmoet nieuwe mensen en verbeter je Ivriet of Nederlands!

        Facebookgroep: Safot Exchange: Hebreeuws Nederlands

Activiteit van Catom in het kader van integratie: Israelische moeders/gezinnen zoeken contact met ouderen in de omgeving van Amsterdam en Amstelveen. Denk aan hulp bij boodschappen, koffie drinken, wandelen od samen Sjabbat vieren. Klik hier om het formulier met uw wensen en voorkeur in te vullen en iemand neemt contact met u op!

Op de hoogte blijven

●     Catom verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief over alles op Israëlisch gebied in Nederland. Wilt u deze ook ontvangen? Laat het ons weten via catom@joodswelzijn.nl

●     Digitale ontmoetingen lopen via de Facebookgroep Catom Holland. Ontmoet nieuwe mensen en organiseer samen activiteiten of vier samen de feestdagen

Contact

Wil je meer weten over Catom? Neem dan contact op met catom@joodswelzijn.nl