Jong en Joods, wat nu?

Je bent jong en je bent Joods en je wilt hier wat mee doen, waar begin je?

In het najaar van 2020 heeft JMW een nieuw jongerenlabel gelanceerd: Freyda. Bij Freyda kan je terecht voor alles over Joods leven. Alle feestdagen zijn voor je op een rijtje gezet (oke we zijn er nog mee bezig), elke week wordt een weekoverzicht gepresenteerd van wat je allemaal echt niet mag missen van de redactie en er wordt in gegaan op verschillende actuele thema's. Uiteraard allemaal in een Joods jasje. 

Naast deze informerende, dan wel vermakelijke artikelen bieden wij bij Freyda ook ondersteuning. Wij proberen in te spelen op eigentijdse problematiek, zoals burn-out, maar doen nog veel meer. Neem vooral even een kijkje op de pagina.

Ben je kind van een Joodse vader, zit je in een gemengde relatie, ben je in aanraking gekomen met antisemitisme? En heb je hier vragen over? Neem contact op met ons via de mail en bekijk onze veelgestelde vragen.

Wil je op de hoogte blijven van het Freyda aanbod? Volg ons op instagram en facebook.

Drieluik Joods in Nederland

Eind 2020 hebben we bij JMW een drieluik georganiseerd over (jong en) Joods in Nederland. Bekijk deze hier terug:

Joods in Nederland - Antisemitisme, dialoog en solidariteit
Deze avond kijken we naar de hedendaagse vormen van antisemitisme, de historische ontwikkeling ervan en wat de huidige impact is van antisemitisme op Joden in de Nederlandse samenleving. We gaan in gesprek om te kijken hoe we onderling begrip en solidariteit kunnen bevorderen en bruggen kunnen bouwen tussen verschillende groepen die te maken hebben met vormen van uitsluiting en racisme. Hoe komen we gezamenlijk tot een inclusieve samenleving?

Joods in Nederland - Jong, Joods en de rol van religie
In onze moderne samenleving zijn steeds meer mensen op zoek naar vormen van zingeving. Het aantal mensen dat zich aansluit bij een religieuze organisatie neemt echter al jaren af. Hoe zit dat met het Jodendom? Wat betekent het om Joods te zijn in het Nederland van de 21e eeuw? 

Joods in Nederland -Israël thuis of ver weg
Israël is in de wereld vaak onderwerp van gesprek, en dat geldt zeker ook voor Nederland. Joodse Nederlanders hebben, in meer of mindere mate, een vanzelfsprekende band met het land. Wat is die band precies, en wat betekent deze voor het leven van Nederlandse Joden in de dagelijkse praktijk?