Ontmoetingsgroepen voor koffie en meer

Koffieochtenden en ontmoetingsgroepen....
van A(lmere) tot Z(wolle)

 

In verschillende regio's in Nederland komen regelmatig groepen bij elkaar voor een kop koffie, een praatje of een lezing. Deze groepen heten koffieochtenden of ontmoetingsgroepen. Ook worden in de groepen de Joodse feestdagen samen gevierd, bijvoorbeeld met matzemaaltijden of het aansteken van de chanoekia.  De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen met een Joodse achtergrond en partner. Voor alle locatie in Nederland, kijkt u in onderstaand overzicht. 

Voor meer informatie over deze ontmoetingsgroepen, neem contact op met JMW Joodse Activiteiten via activiteiten@joodswelzijn.nl of 088- 1652200.

Almere - Shalom uit de Polder
Amsterdam - Koffieochtend Lev-JMW
Arnhem - Koffieochtend
Den Bosch - Huiskamerbijeenkomsten Bejachad
Breda - Koffieochtend Finjan
Brunssum - Huiskamerbijeenkomst Jiddischkeit
Dordrecht - Bne Dor 2.0
Den Haag - Koffiemiddag Mitzwe Bar
Heerenveen - Ontmoetingsgroep Mifgasjiem Noord-Nederland
Heiloo - Ontmoetingsgroep Tsafon
Hilversum - Koffieochtend Gooise Nesjomme
Rotterdam - Koffieochtend Joffie Koffie
Zaandam - Koffieochtend Misjpoge aan de Zaan 
Zwolle - Ontmoetingsgroep JOO-OOST

Almere - Shalom uit de Polder

Voor iedereen met een Joodse achtergrond uit Flevoland. U bent van harte welkom!
Kom voor nasj, drank en veel gezelligheid.

Amsterdam - Koffieochtend Lev-JMW 

Lev-JMW is van maandag tot en met donderdag geopend voor koffie, thee, broodjes en soep. Op dinsdagochtend komt de vaste koffieclub bijeen op Lev-JMW. De gastvrouwen heten de 60 plussers met een Joodse achtergrond van harte welkom op Lev-JMW. Met Joodse feestdagen wordt er iets speciaals gedaan en eens per jaar maken de deelnemers een uitstapje. Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda. 

Kletsmaar Arnhem - Koffieochtend Arnhem

Sinds 2014 komen elke eerste donderdag van de maand om 10.30 uur tussen de 10-15 mensen uit Arnhem en omstreken naar de koffieochtend in Arnhem. Gezellig wat praten met elkaar met een lekker kopje koffie of thee. Rondom de Joodse feestdagen worden er speciale bijeenkomsten georganiseerd. Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda.

Den Bosch - Huiskamerbijeenkomsten Bejachad

Bejachad betekent “samen”. En samen is het leuker dan alleen! 
Daarom worden er in Den Bosch huiskamerbijeenkomsten georganiseerd voor mensen met een Joodse achtergrond uit Den Bosch en omgeving.
Vijfentwintig mensen ontmoeten elkaar drie keer per jaar rond de feestdagen zoals Pesach en Chanoeka in de verschillende huiskamers. Lekker eten en drinken en sjmoezen met elkaar. Ook diep in de Mediene is het mogelijk om Joods contact te hebben! Kijk voor de eerstkomende activiteit in de agenda. 

Breda - Koffieochtend Finjan

Op de tweede woensdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur kunt u gezellig met elkaar praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De 'Finjan' is het kannetje waaruit in Israël de koffie geschonken wordt. Regelmatig komt er een gastspreker of wordt er een interessant onderwerp besproken. Heeft u een leuk idee voor een onderwerp, is er iets waar u graag iets van wilt weten? Laat het de vrijwilligers of de opbouwwerker weten! Rondom de feestdagen worden er speciale bijeenkomsten georganiseerd. Contact met mensen met een Joodse achtergrond in een veilige omgeving staat centraal. Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda. 

Brunssum  - Huiskamerbijeenkomsten “Jiddischkeit”

Een beetje “Jiddischkeit”, daar hebben we allemaal wel behoefte aan!
Sinds eind 2017 worden er in Brunssum huiskamerbijeenkomsten georganiseerd. Mensen met een Joodse achtergrond in Limburg zijn van harte welkom in de gastvrije huiskamer van Ronald en Sophia.
De bijeenkomsten vinden plaats rond de Joodse feestdagen, zodat iedereen kan genieten van een beetje Jiddischkeit. Kijk op de agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Dordrecht - Bne Dor 2.0

In Dordrecht en omgeving organiseert de groep Bne Dor 2.0 gezellige bijeenkomsten, meestal rond de Joodse feestdagen, zoals Pesach en Chanoeka. De groep komt meestal in de middag bij elkaar. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen met een Joodse achtergrond en vinden plaats in Sliedrecht.

Den Haag - Koffiemiddag Mitzwe Bar

Elke tweede dinsdag van de maand kunt u voor een lekker kopje koffie en een gezellige ontmoeting terecht van 14.00 uur – 15.30 uur in de serre in het Mr. Visserhuis in Den Haag. We nodigen sprekers uit of volgen een interessante workshop zoals een workshop bonbons maken. Ook vieren we de feestdagen met elkaar, zoals Chanoeka in december. Sinds januari 2016 is er een heel nieuw team van vrijwilligers gekomen dat enthousiast aan de slag is gegaan, samen met een vrijwilligster van het eerste uur. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Heerenveen - Ontmoetingsgroep Mifgasjiem Noord-Nederland

Woont u in het noorden van Nederland en denkt u dat u de enige bent met een Joodse achtergrond in deze contreien? Dan heeft u het mis. In Heerenveen komt maandelijks een groep van 25 mensen bij elkaar om koffie te drinken en te praten over gemeenschappelijke interesses. Deze groep heeft in 2014 een doorstart gemaakt en heeft daarbij een nieuwe naam gekregen: 'Mifgasjiem' wat in het Ivriet 'ontmoetingen' betekent. De koffieochtenden beginnen om 10.00 uur en eindigen met een smakelijke lunch. Regelmatig wordt er een gastspreker uitgenodigd of wordt er een interessant onderwerp besproken. Rondom de Joodse feestdagen worden speciale bijeenkomsten georganiseerd. Aan het eind van het seizoen vindt altijd een uitstapje plaats.  Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda. 

Heiloo - Ontmoetingsgroep Tsafon

In Heiloo komt al dertig jaar een trouwe groep mensen bij elkaar voor ontmoetingen met gezelligheid en inhoud. Vaak zijn er sprekers, maar er worden ook films vertoond, muziek gemaakt en de Joodse feestdagen worden altijd samen gevierd. Van alle JMW groepen in het land, bestaat 'Tsafon' (wat 'noord' betekent in het Ivriet) het langst. Vrijwilligers uit Heiloo en omstreken maken het elke tweede woensdag van de maand mogelijk om te praten en te luisteren naar en met anderen met een gedeelde geschiedenis. De avonden beginnen om 20.00 uur en trekken tussen de 15 en de 20 bezoekers uit Heiloo en omgeving. Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda.

Hilversum - Koffieochtend Gooise Nesjomme

Op de derde donderdag van de maand komen rond de 20 ouderen uit de buurt van Hilversum bij elkaar om koffie te drinken en te praten. De Gooise Nesjomme bestaat sinds 1998 en is voor iedereen uit de buurt van Hilversum die graag in contact komt met andere mensen met een Joodse achtergrond. Naast het koffie drinken wordt er een á twee keer per jaar een culturele activiteit georganiseerd, zoals een lezing, muziek of een uitstapje. Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda. Kijk ook voor meer informatie op de website van de Gooise Nesjomme. 

Rotterdam - Koffieochtend Joffie Koffie

Elke derde woensdag van de maand komen we bij elkaar in Rotterdam van 10.30 uur tot 12.30 uur. Joffie Koffie, heerlijke koffie! Altijd met iets lekkers erbij en soms een lunch. Er wordt een film vertoond, er wordt gesjmoesd of geluisterd naar een muzikaal optreden. Kom gerust een keer kennismaken. Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda. 

Zaandam - Koffieochtend Misjpoge aan de Zaan

Bij Misjpoge aan de Zaan bent u altijd onder elkaar, de Joodse familie (misjpoge) uit de Zaanstreek. Op de koffieochtend in Zaandam komen sinds 2011 maandelijks rond de 15 ouderen bij elkaar in een echt Zaans huisje voor een kop koffie met iets lekkers. Elke laatste woensdag van de maand zorgen de organisatoren voor een gezellige ochtend waar tevens om de maand een spreker wordt uitgenodigd of een muzikaal optreden wordt verzorgd. Kijk voor de eerstkomende activiteit op de agenda. 

Zwolle - Ontmoetingsgroep JOO-OOST

In 2010 heeft de Zwolse groep een doorstart gemaakt en een nieuwe vorm gevonden voor de ontmoetingen in het oosten van het land. Tegenwoordig komt de groep drie keer per jaar bij elkaar onder de naam: JOO-OOST. De naam is een samentrekking van 'JOODS' en 'OOST' omdat de groep bedoeld is voor iedereen met een Joodse achtergrond in het oosten van het land. De activiteiten hebben altijd een cultureel karakter in de vorm van een boeiende spreker of muziek. Er komen gemiddeld 25 ouderen per keer. Kom ook langs op de zondagmiddag en laat je verrassen. Kijk voor de eerstvolgende JOO-OOST activiteit op de agenda.