Brievenproject JMW in de media

Aandacht voor het Brievenproject van JMW op radio 1

Het brievenproject (Niet) Van Gisteren van JMW is afgelopen donderdag 8 februari voor de tweede keer binnen een paar maanden in de uitzending geweest van Nieuws en Co op Radio 1. De uitzending ging in op de jaarlijkse afronding van het project, waarin een boek wordt gepresenteerd met brieven die Holocaustoverlevenden en middelbare scholieren de afgelopen tijd met elkaar uitwisselden.

De uitzending is terug te horen op: www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/444104-brievenproject-ontmoetingen?share=30403&t=0

De uitzending van 7 december kan beluisterd worden op: www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/436256-correspondentie-tussen-scholieren-en-joodse-overlevenden-van-woii

Het Brievenproject, (Niet) Van Gisteren

Om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen, schrijven ieder jaar sinds 2005 een aantal Joodse ouderen en middelbare scholieren elkaar brieven in het kader van het project (Niet) Van Gisteren. De leerlingen, vaak islamitische jongeren, leren van de persoonlijke ervaringen van ouderen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de ouderen leren over het dagelijks leven van een jongere generatie. Aan het eind van de briefwisseling ontmoeten de briefschrijvers elkaar in de Hollandsche Schouwburg, wat vaak een ontroerend moment is.

Heeft u een Joodse achtergrond, bent u geboren voor 1945 en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met JMW en vraag naar het Brievenproject, (Niet) Van Gisteren.

JMW, zorg- en activiteitenorganisatie voor Joods Nederland, biedt een breed scala aan diensten en ondersteuning, mede op het gebied van de Tweede Wereldoorlog.

 

Onbepaald