Lintjes voor JMW vrijwilligers Lea van Coeverden en Eddy Mock

Wij zijn bijzonder verheugd te mogen vermelden dat Lea van Coeverden en Eddy Mock op 26 april beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, onder meer voor het vrijwilligerswerk dat zij al jaren doen voor JMW.

Lea van Coeverden is corrector van de Benjamin, het kwartaalblad van JMW, en stond aan de wieg van twee andere toenmalige JMW-projecten: de website Jonet en de Joodse datingsite Jingles. Ze heeft vele jaren voor het NIK, de NIHS en de PIG haar bijdrage geleverd aan Hakehillot Magazine, verzorgde het maandblad van de Joodse Gemeente Rotterdam en Den Haag en redigeerde voor rabbijn R. Evers twee van zijn boeken. Ze is ook gastdocent voor herinneringscentrum Kamp Westerbork. Lea was ook, en is nog steeds, actief voor andere Joodse en niet-Joodse organisaties. Ze benadrukt dat ze het vrijwilligerswerk voor de Joodse gemeenschap erg belangrijk vindt, en er ook heel veel plezier uit put. Ze hoopt dit nog vele jaren te kunnen blijven doen.

Eddy Mock is al meer dan 10 jaar vrijwilliger bij JMW, waar hij onze maatschappelijk werkers ondersteunde met huisbezoeken en administratie. Hiervoor ontving hij ook onlangs het JMW zilveren speldje. Eddy was tevens werkzaam als vrijwilliger bij de ateliers van het leer- en werkcentrum Nesjomme, onderdeel van het Sinaï Centrum, en bij de Johan Cruyff foundation. Verder geeft hij opfris-lessen bij de bridgeclub Aemstelle en is hij medeorganisator van de Siblings Bridge Drive. Hij is ook een vaste kracht bij de groenvoorziening van de Portugees Joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel.

Wij zijn enorm trots op en blij voor Lea en Eddy en zijn hen, met alle andere vrijwilligers, zeer dankbaar voor hun inzet van de afgelopen jaren.

Onbepaald