Vragen over JMW Thuiszorg bij Cordaan?

Vanaf 1 januari werkt JMW samen met Cordaan om thuiszorg te verlenen aan mensen met een Joodse achtergrond. De uitvoering ligt nu bij Cordaan, onder de noemer JMW Thuiszorg. JMW blijft borg staan voor het Joodse karakter. Voor vragen in deze overgangsperiode blijft JMW uw aanspreekpunt. U kunt ons bellen of emailen naar: info@joodswelzijn.nl

Aankondiging samenwerking JMW Thuiszorg en Cordaan:

Cordaan garandeert continuïteit thuiszorg JMW

De thuiszorg die JMW biedt aan mensen met een Joodse achtergrond gaat een nieuwe fase in. Vanaf nu maakt JMW Thuiszorg - met behoud van eigen naam en identiteit - deel uit van Cordaan. Hierdoor is de continuïteit van de zorg aan mensen met een Joodse achtergrond gewaarborgd. Ruim drie jaar geleden heeft Cordaan op eenzelfde wijze het voortbestaan van zorgcentrum Beth Shalom gewaarborgd.

De cliënten van JMW Thuiszorg blijven ondersteuning ontvangen van hun vertrouwde hulpverleners. De opleiding en ondersteuning van de hulpverleners met betrekking tot de Joodse identiteit blijven de verantwoordelijkheid van JMW.

Directeur Judith Meijer van JMW is verheugd over de samenwerking. "Het zelfstandig voortbestaan van JMW Thuiszorg wordt steeds moeilijker. Het aantal cliënten is relatief laag en de kosten stijgen. Daarnaast wordt de regelgeving steeds complexer. In samenwerking met Cordaan zijn we in staat de kwaliteit van zorg met een Joods karakter op een gezonde wijze voort te zetten. Dat is goed voor onze cliënten en voor onze medewerkers."

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft goedkeuring verleend aan de samenwerking. Het gaat om de zorg aan cliënten in Amsterdam en Amstelveen.

Onbepaald