Blended Hulpverlening

Blended betekent zoveel als 'gemengd' en staat voor een combinatie van persoonlijke gesprekken en online contact.De persoonlijke gesprekken vinden plaats op één van de kantoren van JMW of bij u thuis. Voor het online contact biedt JMW een platform, genaamd Jouw Omgeving. Op dit platform kunnen u en de hulpverlener van JMW binnen een beveiligde online omgeving communiceren. Dat kan op verschillende wijzen: door het sturen van berichten, door met elkaar te chatten en binnenkort kunt u ook met uw hulpverlener beeldbellen. Het grote voordeel is dat de hulpverlening in de periode tussen de persoonlijke gesprekken gecontinueerd kan worden.

Beheer eigen dossier en andere voordelen
Maar Jouw Omgeving heeft meer voordelen: het platform is zo ingericht dat u zelf uw dossier kunt beheren. U staat aan het roer! De contactverslagen die de hulpverlener schrijft, zijn rechtstreeks door u te lezen en op te reageren. Er is een dagboek dat alleen door u te gebruiken en in te zien is (tenzij u anderen daartoe toestemming geeft). Ook heeft Jouw Omgeving een bibliotheek, waarin u hulpmiddelen kunt opzoeken. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn informatieve teksten en filmpjes, zelftests, oefeningen e.a.

Daarnaast is het helemaal aan u wie u aan (een deel van) uw dossier wilt toevoegen. Dat kan iemand uit uw persoonlijke omgeving zijn, zoals een familielid of een mantelzorger, maar ook een professionele hulpverlener, zoals uw psychotherapeut of een medewerker van de Thuiszorg.

Hoe deelnemen?
Om deel te kunnen nemen aan onze Blended Hulpverlening heeft u een laptop, computer, smartphone of tablet nodig en enige digitale vaardigheden. Jouw Omgeving is echter niet ingewikkeld, maar juist erg gebruikersvriendelijk. Om uw dossier op Jouw Omgeving te activeren, krijgt u van ons een activeringsmail toegestuurd. Daarmee kunt u uw dossier openen en erin werken.

Als Blended Hulpverlening niet geschikt is voor u, geeft dat niets. Met uw maatschappelijk werker kunt u bespreken welke vorm van hulpverlenen wel bij u past. U bent in ieder geval van harte welkom bij JMW in de spreekkamer, maar zeker ook in Jouw Omgeving! Wij hopen dat u enthousiast bent geworden over deze nieuwe manier van werken. 

Log in op JouwOmgeving