De ‘fondsen achter JMW’ zoeken een bestuurslid!

De ‘fondsen achter JMW’ zoeken een bestuurslid met binding met de Joodse gemeenschap, bestuurlijke ervaring en financiële deskundigheid.

Joods Maatschappelijk Werk (JMW) is al bijna 80 jaar de welzijnsorganisatie voor de Joodse gemeenschap in Nederland. JMW biedt ondersteuning aan iedereen met een Joodse achtergrond om te groeien, zich te ontwikkelen en zich verbonden en vertrouwd te voelen in relatie tot diens Joodse identiteit. Dat gebeurt met liefde en nesjomme.

Het werk van JMW wordt financieel ondersteund door (onder meer) twee stichtingen: Samenwerkingsverband JMW en de Voormalige Joodse Voogdij-Instellingen. Deze twee stichtingen, die samen ook wel ‘de Fondsen’ worden genoemd, hebben een gezamenlijk bestuur. Dit bestuur bestaat uit drie leden van de Raad van Toezicht van JMW en drie onafhankelijke leden die afkomstig zijn uit diverse geledingen van de Joodse gemeenschap in Nederland. Op dit moment is er een vacature voor een onafhankelijk bestuurslid.

De geschikte kandidaat:

  • heeft binding met de Joodse gemeenschap en affiniteit met de doelstelling van JMW;
  • heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in een bestuurlijke en/of toezichthoudende setting;
  • is financieel deskundig en heeft affiniteit met vermogensbeheer;
  • moet lid kunnen zijn van een Joods kerkgenootschap.

De stichtingen beheren gezamenlijk een vermogen, waarmee JMW mede financieel ondersteund wordt in het uitvoeren van haar taken. Het vermogensbeheer is uitbesteed aan financiële instellingen op basis van een door het bestuur vastgesteld beleggingsstatuut. De kritische monitoring van dit beheer behoort tot de taken van het bestuur. Daarnaast vinden discussies plaats over het beleggingsbeleid en over de besteding van de revenuen daarvan. Het bestuur vergadert viermaal per jaar. Het bestuurslidmaatschap is onbezoldigd. Het bestuur streeft naar een diverse samenstelling.

Herkent u zichzelf in het profiel en heeft u belangstelling? Solliciteer dan voor 30 augustus 2024.  Uw motivatiebrief en CV kunt u richten aan mevrouw J. Buesink, bestuursassistent, via J.Buesink@joodswelzijn.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden