Wat kan ik doen?

Wil jij je inzetten voor JMW en mensen met elkaar verbinden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij brengen mensen met een Joodse achtergrond met elkaar in contact. Bij ons kan je vrijwilligerswerk doen dat past bij jouw wensen en situatie.

JMW biedt verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Incidenteel of structureel. In Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of elders in het hele land. Individueel of in een groep. Het kan allemaal.

Soorten vrijwilligerswerk

Voor elkaar, met elkaar

Incidenteel

Je kan je opgeven om incidenteel vrijwilligerswerk te doen. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

Activiteit organiseren
Chauffeur
Hand en spandiensten
Variabel
Nederland
Ik geef mij op

Structureel

Je kan ook structureel vrijwilligerswerk doen bij JMW:

Gastvrouw / gastheer (1x pw)
Bezoek aan huis (2x pm)
Ontmoetingsgroepen (1x pm)
Telefooncirkel (zie onder)
Hand- en spandiensten
Ik geef mij op

Gastheer/gastvrouw

Voor onze ontmoetingsgroep Gooise Nesjomme te Hilversum zijn wij op zoek naar een gastheer- vrouw. Wij komen iedere 3e donderdag van de maand van 09.30 – 12.30 uur bij elkaar voor ontmoeting, smoezen en een kort inleidend thema. Lijkt het je leuk om samen met een vrijwilliger de leden van de ontmoetingsgroep een warm welkom te bieden? Of heb je nog vragen over jouw rol als gastheer- vrouw neem dan contact op.

088-1652236.
Anita Oranje
Ik geef mij op

Vrijwilliger voor de JMW Telefooncirkel

Met de telefooncirkel ondersteunt JMW alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen, die behoefte hebben aan dagelijks contact. Als vrijwilliger bel je gedurende één week, elke dag op een vast tijdstip, voor een kort praatje en om te checken of alles in orde is. Wordt de telefoon niet opgenomen, dan bel je een contactpersoon, die gaat kijken of er iets aan de hand is. De weekdienst herhaal je om de zoveel tijd. Zo wordt voorkomen dat iemand na bijvoorbeeld een val onopgemerkt lang in huis blijft liggen. Interesse? Neem contact met ons op!

Wil jij je opgeven voor de Telefooncirkel om gebeld te worden? Lees daar meer over op deze pagina.

Ik ben nog goed van lijf en geest. Dan vind ik dat ik ook mijn steentje moet bijdragen, zoals ik dat altijd al gedaan heb. En het is ook vaak gewoon heel erg gezellig, ik haal er voldoening uit.
Roos Tuinman, vrijwilliger JMW

Ja, ik wil vrijwilliger worden

Spreekt jou dit aan en heb je een Joodse achtergrond en/of partner? Bel ons tijdens kantooruren of stuur een e-mail.
088-1652200

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden