Diensten

Onze deur staat altijd open als je op zoek bent naar advies, hulp, ondersteuning of informatie. Hieronder vind je een overzicht van onze diensten, waaruit je kan kiezen wat het beste bij je past.

Telefooncirkel

Woon je alleen en vind je het prettig om iedere ochtend iemand te spreken? Doe dan mee aan de Telefooncirkel. Zo werkt het Deelnemen Alle alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen met een Joodse achtergrond die behoefte hebben aan dagelijks contact kunnen dee
Lees meer

Slachtofferhulp

Het is niet altijd makkelijk om te praten over wat je meemaakt. Als je het prettiger vindt om met een professional te praten dan kan dat met JMW hulpverleners.
Lees meer

Overal Jezelf Kunnen Zijn

Workshops in elke Nederlandse provincie met als doel individuen, mentale, fysieke en sociale vaardigheden en strategieën te geven die zij nodig hebben.
Lees meer

Oorlogsfondsen aanvraag

Ons team bestaat uit ervaren hulpverleners die bekend zijn met alle documenten en moeilijkheden die kunnen komen kijken bij het aanvragen van oorlogsfondsen.
Lees meer

Aanvullende uren bij het huishouden

De Claims Conference (CC) biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van aanvullende uren hulp bij huishouden en/of persoonlijke ondersteuning.
Lees meer

Aandachtsfunctionaris huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling

Huiselijk geweld is geweld dat door een naaste van iemand gepleegd wordt. Erover kunnen praten is belangrijk, zo kan de situatie veranderen. Blijf er dus niet over zwijgen.
Lees meer

Individuele (psychosociale) hulpverlening

Help jezelf door hulp te vragen. We bieden een luisterend oor en geven, waar nodig, informatie en advies.
Lees meer

Iemand van JMW spreken?

Neem contact met ons op voor al vragen, hulp, advies of ondersteuning. Wij helpen je graag verder
088 - 165 2200
Neem contact op

Groepshulpverlening

Mensen die met een probleem zitten hebben soms het idee dat zij de enige zijn. Vaak is dat niet zo. JMW biedt verschillende gespreksgroepen aan.
Lees meer

Mediation

Mediation is een vorm van conflictoplossing. Ga het gesprek aan onder leiding van de ervaren mediators van JMW. Zij helpen jullie om er samen uit te komen.
Lees meer

Ouderenadviseur

Heb jij praktische vragen rondom wonen, welzijn en zorg? De ouderenadviseur van JMW is op de hoogte van alle regelingen, luistert, denkt mee, geeft advies en ondersteuning.
Lees meer

Mantelzorg ondersteuning

Wij helpen je om tijdelijke zorg te vinden voor degene voor wie je mantelzorger bent, zodat je een pauze kan nemen en de dingen kan doen die je zelf nodig hebt.
Lees meer

Levensverhaal in Beeld

Het kan lastig zijn om over voor, tijdens of na de oorlog te praten, of over jouw opvoeding als kind van oorlogsoverlevende. Door te vertellen, deel je en delen is samen dragen.
Lees meer

Beeldende therapie

Beeldende therapie helpt spanning en stress verminderen doordat je een uitlaatklep hebt voor je emoties. Daarbij krijg je inzicht in je emoties en gedrag.
Lees meer

Inzage dossiers

Als je op zoek bent naar de geschiedenis van je familie wil je alle mogelijkheden benutten om informatie te vinden. Historische dossiers helpen je daarbij.
Lees meer

Over 120 jaar, wat wil ik dan? (Gids)

Met deze gids willen wij mensen wegwijs maken in de periode die aan het sterven vooraf gaat en de plek die de Joodse cultuur en traditie daarin inneemt.
Lees meer

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden