Voor verwijzers

Voor verwijzers

Als professional in de zorg- en welzijnssector is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke behoeften van joodse cliënten. Op deze pagina vind je meer informatie omtrent context gebonden thematiek bij Joodse cliënten.

Context gebonden hulpverlening is belangrijk omdat het een professional in staat stelt om hulpverlening en zorg te bieden die is afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt/patiënt en de specifieke omstandigheden waarin de cliënt/patiënt verkeert. Door de context te begrijpen, kunnen professionals hulpverlening bieden die is afgestemd op de individuele behoeften, wat een gevoel van erkenning tot gevolg heeft.

Bij Joodse cliënten kan je te maken krijgen met specifieke trauma’s die verband houden met de Holocaust, zoals de zwaarte van het verlies van familieleden of een ambivalentie ten opzichte van hun Joodse identiteit. Het bieden van contextgebonden hulpverlening aan Joodse (tweede generatie) cliënten vereist kennis van deze specifieke problematiek en de gevolgen hiervan op de mentale gezondheid.

Via deze pagina willen wij jou als zorgverleners een beetje wegwijs maken in de sensitiviteit en contextgebonden thematiek die kan spelen bij Joodse (tweede generatie) cliënten.

Meer lezen? Ga naar onze ‘Oorlog & de gevolgen’ pagina.

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden