Voor Israëli’s

Catom: Voor Israëli’s (en Hebreeuws sprekenden) in Nederland
כתום: מידע בעברית לישראלים בהולנד

Catom is het label van JMW, speciaal voor Israëli’s en Hebreeuws-sprekenden in Nederland. Wij organiseren activiteiten om samen de Israëlische cultuur te beleven én de brug te slaan naar het leven in Nederland. Catom ondersteunt Israëli’s in Nederland en wijst hen de weg.

Wat en voor wie?

Catom organiseert, voor jong én oud, families en alleenstaanden, activiteiten, workshops, themadagen en cursussen op het gebied van integratie en de Israëlische cultuur in Nederland. Of je nu in contact wilt komen met andere Israëli’s, gebruik wilt maken van de Hebreeuwse bibliotheek of op zakelijk vlak je weg wilt leren vinden in Nederland: iedereen kan terecht bij Catom.

Jom Ha’atsmaoet-feest in Amsterdam (13-05-2024)

Bekijk de Facebookpagina voor alle foto’s.

Sjaat Sipoer (Voorleesuurtje voor de kleintjes)

Een impressie van andere bijeenkomsten

Het gaf echt zoveel energie aan het weekend!  Iedereen met wie we spraken (zonder uitzondering) zei dat het uitstekend was en de verwachtingen overtrof!

Bekijk het Huis van JMW met Hebreeuwse ondertiteling

Waar kun je Catom vinden?

  • Nieuwsbrief
    Catom verstuurt maandelijks een digitale nieuwsbrief. Geef je op voor de nieuwsbrief via catom@joodswelzijn.nl.
  • Facebook
    Blijf op de hoogte van de activiteiten van Catom en word lid van de Facebookpagina ‘Catom’. De voertaal op deze pagina is Hebreeuws.
  • Instagram
    Volg ons op Instagram via @Catom_JMW

Hebreeuwse bibliotheek

In het ontmoetingscentrum van JMW (Lev) in Amsterdam vind je onze Hebreeuwse bibliotheek met ruim 1200 titels. Neem contact op met catom@joodswelzijn.nl om je aan te melden of boeken te lenen. Lidmaatschap kost €12,- per jaar met €10,- borg. 

Verbeter jouw Nederlands of Hebreews

Via de Facebookgroep ‘Safot Exchange: Hebreeuws Nederlands kunnen Israëli’s en Nederlanders elkaar vinden om samen elkaars taal oefenen. Doe een oproep in de Facebookgroep, ontmoet nieuwe mensen en verbeter jouw Hebreeuws of Nederlands!

Vrijwilliger worden?

Wil jij je inzetten voor Catom en mensen met elkaar verbinden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem contact met ons op via catom@joodswelzijn.nl.

Israëlische ondernemers in Nederland

Catom houdt een lijst bij van Israëlische dienstverleners (commercieel en niet-commercieel). Bekijk de lijst via deze link.

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden