Steun de gratis Benjamin met een donatie

De Benjamin is het gratis kwartaalblad van JMW voor iedereen met Joodse roots en andere geïnteresseerden. We belichten alle facetten van de rijke Joodse cultuur en geschiedenis in Nederland, en soms daarbuiten, en inspireren onze lezers met verhalen die passen bij de eigen Joodse beleving. We zijn er ook voor iedereen die meer wil weten over deze bevolkingsgroep met een veelbewogen verleden. Het blad staat vol verhalen die herkenning en verbinding bieden en biedt informatie over Joodse activiteiten.

Het magazine en de Benjamin online worden grotendeels samengesteld door vrijwilligers en mogelijk gemaakt door de genereuze donaties van lezers en anderen die het belangrijk vinden om een onafhankelijk en voor iedereen toegankelijk Joods platform te hebben. De oplage van de papieren Benjamin is 7500 en wordt vaak door meerdere mensen gelezen. Online hebben we momenteel rond de 7000 lezers per jaar. We zijn ook aanwezig op Facebook (@BenjaminMagazine) en maken een tweewekelijkse podcast.

Schenken en doneren Benjamin

Wil je ook helpen om dit allemaal mogelijk te maken? Met een (eenmalige) online donatie vanaf € 5,- kun je ons al helpen. Jouw gift kun je overmaken op rekeningnummer NL15INGB0000204420 ten name van Stichting JMW Bijdragen & Fondsen, Amsterdam. Onder vermelding: Donatie Benjamin

De Nederlandse Belastingdienst heeft JMW (en dus ook de Benjamin) aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling ‘ANBI’. Hierdoor zijn alle giften fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je een deel van de donatie kunt terugkrijgen als je inkomstenbelasting betaalt. Als donateur kun je zowel eenmalig als doorlopend je gift overmaken. Hier staat meer informatie over de ANBI status.

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden