Jong en Joods

Freyda is een initiatief van JMW

Freyda is een community over Joods leven in Nederland, voor alle jongeren met een Joodse achtergrond en hun niet Joodse partners. Voor als je wilt leren over de Joodse identiteit en Joods leven. Voor als je wilt ontdekken hoe je daarin staat en mee om wilt gaan. En voor als je anderen wilt ontmoeten om ervaringen mee te delen.

Freyda is er voor jou

Freyda springt in op de behoefte van jongere generaties met alle mogelijke vraagstukken rondom Joods zijn of je Joods voelen. Het is de plek voor studenten, jongvolwassenen en de jaren erna waarin je volwassen wordt, vragen hebt over Joods leven of misschien een gezin hebt en geïnspireerd wilt worden over Joods opvoeden.

Bij Freyda is iedereen welkom

Freyda is er voor iedereen in heel Nederland met een Joodse achtergrond. Van Freyda hoef je géén lid te worden. Freyda is zowel een community voor informatie, als een platform waarbinnen activiteiten worden georganiseerd. Denk hierbij aan een storytelling dinner, een paneldiscussie of een workshop.

Freyda heeft geen fysieke ontmoetingsplek, en dus is elke bijeenkomst ergens anders. Deelname is altijd vrijblijvend en bij Freyda zijn ook niet-Joodse partners welkom.  We zijn er voor je als je vragen hebt en bieden je informatie en hulp wanneer je dat nodig hebt.

Op de Freyda website lees je nieuwe verhalen van onze vaste columnisten. Zij schrijven over de vraag ‘Wat betekent Joods leven voor jou?’ . Thema’s als  ouderschap, religie en cultuur en politiek komen aan bod. Op deze manier geven de columnisten een inkijkje in hun leven.

Freyda heeft ook een subgroep geleid door vrijwilligers: JPride. JPride is een groep van jonge, Joodse LHBTQI+-ers die ongeveer eens in de maand samen komen voor een borrel, picknick of een diner.

Waar kan je Freyda vinden?

Vrijwilliger worden?

Wil jij je inzetten voor Freyda door af en toe zelf een activiteit te organiseren? Neem contact met ons op!

Contact

Volg ons op Instagram voor alle updates over Freyda of houd de website in de gaten. Voor specifieke vragen, mail naar info@freyda.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden