Westerbork: De 102.000 namen lezen (Inschrijving is gesloten)

Delen:

In 2025 is het 80 jaar geleden dat vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Om hierbij stil te staan, worden in Westerbork gedurende zes dagen en vijf nachten de namen voorgelezen van meer dan 100.000 Joden, Sinti en Roma die tijdens de Holocaust zijn vermoord. De namen worden in alfabetische volgorde, dag en nacht, voorgelezen door nabestaanden en vrijwilligers.

JMW sluit op donderdag 23 januari 2025, de tweede dag, aan bij het voorlezen van de namen. Dit betekent dat wij een gedeelte van de achternamen die beginnen met de letters C en D zullen voorlezen. Wilt u uw eigen familienaam voorlezen? Dat kan JMW u helaas niet bieden; neem hiervoor direct contact op met Westerbork via namenlezen.nl. Op locatie organiseert JMW een aanvullend programma. Wij regelen uw deelname en op de dag zelf ondersteunen en begeleiden wij u. JMW organiseert vervoer vanuit Amsterdam, met een (nader te bepalen) tussenstop, of u kunt op eigen gelegenheid komen.

Inmiddels is de inschrijving voor het Namen Lezen gesloten. Binnen één dag werd het maximale aantal lezers bereikt. De reservelijst is ook al gevuld. Inschrijven is daarom niet meer mogelijk.

Activiteit informatie

23-01-2025
Gratis
Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Vrijwilliger worden?

Wil je ook helpen? Bekijk alle informatie over en voor vrijwilligers
088-1652200

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden