Bijeenkomst rond EO-serie ‘De Joodse Raad’

Bijeenkomst rond EO-serie 'De Joodse Raad'
Delen:

Vanaf zondag 10 maart zendt de EO een nieuwe vijfdelige historische dramaserie over de  Joodse Raad uit, elke zondag om 21.20 uur bij NPO 1. De serie speelt zich af in 1942, zonder de kennis van nu. Het is mogelijk dat de afleveringen bepaalde emoties, herinneringen en vragen oproepen. Daarom organiseren wij een bijeenkomst op donderdag 11 april in Amsterdam, waar we verder met elkaar in gesprek kunnen gaan in aanwezigheid van een maatschappelijk werker van JMW.

Naast deze bijeenkomst kunt u JMW vlak na elke uitzending op zondagavond tot 23.30 uur bereiken via tel. 088 – 165 22 00. Uiteraard is JMW ook op werkdagen bereikbaar.

In 2022 heeft JMW een convenant ondertekend met het ministerie van VWS voor een vindbaar en toereikend ondersteuningsaanbod voor de generatie van kinderen van een oorlogsoverlevende. Wil je weten wat JMW voor jou kan doen als kind van een oorlogsoverlevende?

Afbeelding van de Joodse Raad in de EO tv-serie
EO tv-serie De Joodse Raad. Foto: EO/Mark de Blok

Over de serie

De serie ‘De Joodse Raad’ brengt de onvoorstelbare consequenties van de anti-Joodse maatregelen van de bezetter in beeld. Voor welke dilemma’s werd de Joodse Raad gesteld? Hoever kun je meebewegen met het kwaad om erger te voorkomen? Wat zou u doen onder deze omstandigheden? Hoofdrollen in de serie zijn voor Pierre Bokma, Claire Bender, Jack Wouterse, Malou Gorter en Monic Hendrickx. Bekijk de trailer.

Activiteit informatie

11-04-2024
14:00 - 16:00
Gratis
Amsterdam
activiteiten@joodswelzijn.nl
088 – 165 22 00

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden