Cursus Platform Joods Erfgoed en Identiteit (Den Haag)

Delen:

Zuid-Holland kent een grote verscheidenheid aan Joods erfgoed. Wij nemen je mee in de nog tastbare geschiedenis van deze kehilles (Joodse gemeenten). Op drie zondagen brengen wij een bezoek aan Leiden, Gouda en Den Haag.

In de winter, wanneer de donkere, koele straten van de stad versierd worden met feestelijke verlichting, is een bezoek aan het Joodse erfgoed in Zuid-Holland des te sfeervoller. Verwarm jezelf met de gedachte dat het voortbestaan van Joods erfgoed bijdraagt aan het behoud van onze identiteit. De driedaagse cursus leert je meer over het Joodse erfgoed, onze geschiedenis te begrijpen en verantwoorde beslissingen te nemen voor de toekomst.

Hoe ziet de laatste cursusdag in Den Haag eruit?

De cursus wordt afgesloten in Den Haag, een stad met een rijke Joodse historie. Tijdens een stadswandeling komen wij onder andere langs de Grote Synagoge, die tegenwoordig als moskee in gebruik is. Daarna bezoeken we de fraaie Portugese synagoge, die momenteel de bloeiende LJG huisvest. Hier houden we een groepsgesprek over het behoud van Joods erfgoed in de provincie Zuid-Holland, en hoe wij daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Aanmelden

Deelnemen aan deze interessante cursusdag kan door een mail te sturen naar activiteiten@joodswelzijn.nl.

Activiteit informatie

19-11-2023
13:00 - 17:00
Den Haag

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden