Cursus Platform Joods Erfgoed en Identiteit (Leeuwarden)

Delen:

Met Platform JEI (Joods Erfgoed en Identiteit) verkent JMW samen met jou steeds een ander deel van het Joodse erfgoed in Nederland. Voor 2024 staan er weer verschillende cursussen op het programma. In het begin van het jaar doen we Noord-Nederland aan. In deze cursus bezoeken we het Joodse erfgoed van Friesland, Groningen en Drenthe. Wij nemen je mee in de nog tastbare geschiedenis van deze kehilles (Joodse gemeenten). Op drie zondagen brengen wij een bezoek aan Coevorden, Leeuwarden en Groningen.

JMW organiseert dit programma om het Joodse erfgoed én de Joodse identiteit te versterken in de mediene, de Joodse gemeenschap in Nederland buiten Amsterdam. Met de cursus Joods Erfgoed en Identiteit willen we bruggen slaan tussen het verleden en het heden. De driedaagse cursus leert je meer het Joodse erfgoed te begrijpen en verantwoorde beslissingen te nemen voor de toekomst.

Hoe ziet de tweede cursusdag in Leeuwarden eruit?

In Leeuwarden zijn wij te gast in de voormalige Joodse school, een betrekkelijk groot gebouw in vergelijking met soortgelijke scholen in andere steden. Een gastspreker zal ons vertellen hoe het erfgoed op een betekenisvolle manier bewaard kan blijven met respect voor de Joodse eigenheid. Aansluitend maken we een stadswandeling door Leeuwarden, waar we onder meer de voormalige synagoge bezichtigen, waarin momenteel een dansschool is ondergebracht.

Vervolg programma

Wij sluiten de driedaagse cursus af in Groningen op 10 maart. Aanmelden kan via activiteiten@joodswelzijn.nl.

Activiteit informatie

25-02-2024
13:00 - 17:00
Leeuwarden

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden