Filmvoorstelling ‘Het Atelier: Portret van Hella’

Delen:

Een indrukwekkende film die je meeneemt op een ontroerende reis door het leven van kunstenares Hella de Jonge. Een verhaal, voor en door de naoorlogse generatie, over traumatische ervaringen uit het verleden, geluk en vrijheid. In heel het land waren de voorstellingen uitverkocht, maar speciaal voor JMW wordt de film nog twee keer, in besloten kring met de aanwezigheid van maatschappelijke werkers, vertoond!

Vorig jaar kreeg Hella van haar man Freek het mooiste verjaardagscadeau ooit: een bioscoopfilm over haar leven. Door het portret van haar oma Lientje, dat prominent in de woonkamer hing, werd Hella al op jonge leeftijd geconfronteerd met het oorlogsverleden van haar familie. Dit portret speelt daarom een belangrijke rol in haar sterke creatieve veerkracht.

Sinds de Coronapandemie is Hella, toen zij zich terugtrok in haar atelier, zich weer gaan toeleggen op haar oude liefde: schilderen. Opmerkelijk want ze had al vijftig jaar geen kwast meer aangeraakt. Ze nam een sprong in het diepe en ontwikkelde een geheel eigen stijl met persoonlijke verhalen. De kunstwerken die zij tijdens deze periode op de doeken krijgt, vormen de inspiratiebron voor deze diepgaande film.

Ook gaat Hella in gesprek met enkele dierbaren. Zij snijdt met elk van hen een apart onderwerp aan. De open gesprekken die volgden, waren verhelderend voor haar. Zo benadrukt Hella: “Ik ben niet Joods opgevoed en heb ook altijd geprobeerd niet Joods te zijn. Maar ik besef inmiddels dat ik die werelden niet kan scheiden.” 

Aanmelden
Deze bijzondere filmvoorstelling is op zondag 29 oktober te zien in Den Haag! Aansluitend is er een nagesprek met Hella en Freek, gevolgd door een borrel. Koop hier een kaartje en laat je inspireren door het verhaal van Hella. De exacte locatie ontvang je z.s.m. na aankoop van een kaartje.

In 2022 heeft JMW een convenant ondertekend met het Ministerie van VWS voor een vindbaar en toereikend ondersteuningsaanbod voor de tweede generatie. Wil je weten wat JMW voor jou kan doen, klik dan hier!

Voor iedereen met een Joodse achtergrond en/of partner.

Activiteit informatie

29-10-2023
14:00 - 17:00
7,50
Den Haag
activiteiten@joodswelzijn.nl
088- 165 2200

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden