JoGO-dag in Apeldoorn

Delen:

Met veel plezier maken wij het programma van de JoGO-middag 2024, op zondag 7 april in Apeldoorn bekend.

We zijn enorm trots dat we journalist en publicist Ronit Palache te gast hebben als keynote speakerspeaker en dat we u ook dit jaar weer een verscheidenheid aan workshop kunnen bieden om uit te kiezen. Bij diverse stand zijn onder andere boeken, judaïca en Pesach-producten (ook op voorhand te bestellen) te koop en we sluiten af met een borrel met heerlijke hapjes van Maslow Café.

Graag bieden wij u de mogelijkheid om, voorafgaand aan de JoGO middag, deel te nemen aan een bijzondere wandeling over het terrein van Groot Schuylenburg, waar voorheen de Joods Psychiatrische Inrichting “Het Apeldoornsche Bosch” gevestigd was.

10:00-11:30
13:00
14:00-15:00
15:00-15:30
15:30-16:15


16:30

Wandeling door “Het Apeldoornsche Bosch”
Deuren open
Keynote speaker Ronit Palache
Pauze
Keuze uit 5 workshops. Zie de
achterkant van de flyer voor een
beschrijving van de workshops
Borrel met hapjes van Maslow Café

Na aankoop van uw kaartje ontvangt u van ons een bevestigingsmail met hierin aanvullende informatie over de JoGO-middag, de bestellijst van Pesach producten en uiteraard het adres.

Programma

Wandeling door “Het Apeldoornsche Bosch”

Voorafgaand aan de JoGO-middag kunt u deelnemen aan een speciale wandeling over het terrein van Groot Schuylenburg, waar voorheen de Joods Psychiatrische Inrichting “Het Apeldoornsche Bosch” gevestigd was. De gids neemt u mee langs het Herinneringscentrum, historische gebouwen, vertelt over het dramatische verleden en het levendige heden op dit terrein.

Keynote speaker Ronit Palache

Energiek en prikkelend vertelt journalist en publicist Ronit Palache ons een verhaal vol herkenning, over religie, oorlog, antisemitisme en over je Joodse identiteit vormgeven in deze uitdagende tijd.

Workshops

Op weg naar de beste versie van jezelf

Maak kennis met Mussar, volgens sommigen ‘het best bewaarde geheim in het Jodendom’. De kerngedachte hierachter is dat de mens voor geen enkel ander doel op aarde is dan te groeien en spiritueel te bloeien. “Als iedereen aan Mussar zou doen, zou de wereld veel mooier zijn”, aldus workshopgever Henri Vogel.

Spelen met woorden

Op een ludieke manier leren we de kortste dichtvorm gebruiken, het elfje. Een eenvoudige, compacte dichtvorm, die bestaat uit elf woorden op vijf dichtregels. Een spel met woorden. Woorden van Etty Hillesum én uw eigen woorden. Door Marijke Dijkstra.

Mini-kookworkshop

Tijdens de vorige JoGO-middag wist Riet Mendel ons te verrassen met Pesach-recepten voor de koude keuken. Ook dit jaar is zij weer van de partij en nodigt zij u graag uit voor haar mini-kookworkshop met recepten voor Sjawoeot.

Israëlische dans

Dans verbindt en maakt blij! Laat de muziek uw hart bespelen, beleef de rijke Israëlische danscultuur en geniet van het bewegen. Iedereen kan het! Joke Broeren deelt graag haar passie met u.

Jiddische liederen en nigunim

Z’iz finster in gas, het is donker op straat”, maar we zingen! Jiddische liederen en nigunim (melodieën zonder woorden) om kracht te putten uit de rijke Asjkenazische traditie en deze tevens met grote bezieling te vernieuwen! Zingt u mee met Shura Lipovsky?

Activiteit informatie

07-04-2024
11:00 - 17:00
€10,-. (€15,-. als u ook wilt deelnemen aan de wandeling door "Het Apeldoornsche Bosch").
Apeldoorn

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Vrijwilliger worden?

Wil je ook helpen? Bekijk alle informatie over en voor vrijwilligers
088-1652200

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden