Kabbala, wijsheid of bijgeloof? bij Kletsmaar

Delen:

Unieke en creatieve lezing Kabbala, een mystieke stroming binnen het Jodendom. Verzorgt door Marcella Levie. Met als titel: “Kabbala, wijsheid of bijgeloof?”

Kabbala, wijsheid of bijgeloof

Kabbala is een verzamelnaam voor een veelvoud aan mystieke stromingen en ideeën, die in verschillende tijden en op verschillende plaatsen zijn ontstaan. Het woord Kabbala roept vaak de wonderlijkste associaties op. Van geheimzinnige rituelen, gegoochel met getallen tot rode draadjes. Het spreekt tot de verbeelding en is tegelijkertijd moeilijk toegankelijk. Nog maar één generatie geleden, werd Kabbala beoefend door een handjevol rabbi’s, terwijl je er nu in elke boekwinkel wel een boek over kunt vinden. Wat is het, dat zoveel mensen aantrekt tot deze moeilijk toegankelijke joodse leer? Hoe kunnen wij zelf ons leven verrijken door middel van Kabbala? Wijsheid of bijgeloof? Dat mag je zelf beslissen na deze lezing.

Marcella is onder andere museumdocent in het Joods Museum

Marcella K. Levie groeide op in een joodse familie in Dieren. Zij studeerde Cultureel werk en Moderne Dans en werkte jarenlang met groepen kinderen en volwassenen in diverse educatieve omgevingen. Van jongs af aan was zij gefascineerd door de letters van het Hebreeuwse alfabet, wat uiteindelijk resulteerde in een studie “Hebreeuwse taal en cultuur” aan de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft privélessen Hebreeuws, leidt kinderen op voor hun Bar en Bat Mitsva en is museumdocent in het Joods Historisch Museum. Marcella is de auteur van het boek “The Dancing Letters”. Zij heeft 2 kinderen en 5 kleinkinderen.

Kletsmaar organiseert elke eerste donderdag van de maand een bijeenkomst voor iedereen met een Joodse achtergrond en/of partner in en om Arnhem.

Aanmelden: bij Ella of Diny, via e.vuulink@telfort.nl of dinymenco@upcmail.nl. Dit geldt ook voor degenen die al betaald hebben.

Activiteit informatie

01-06-2023
10:30 - 12:30
€5,- vooraf te voldoen op rekening van Bachrach-van den Berg J, Bachrach J, NL 55RBRB 8835825946
Dieren

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Vrijwilliger worden?

Wil je ook helpen? Bekijk alle informatie over en voor vrijwilligers
088-1652200

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden