Bent u zorgprofessional in de reguliere zorg? En wilt u meer weten over waar naoorlogse generaties mee kampen? Hoe vindt intergenerationele doorwerking plaats van oorlogsgeweld? Hoe herken je dit als zorgverlener? En hoe maak je je aanbod zodanig zichtbaar dat leden van de naoorlogse generatie (NOG) je ook daadwerkelijk kunnen vinden?
Daarover gaat de derde editie van de Kenniskring Naoorlogse Generatie Problematiek, dit keer in Diemen, en wel op donderdag 14 november 2024, georganiseerd door Joods Maatschappelijk Werk, Stichting Pelita, het Nederlands Veteraneninstituut en ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. De middag zal in het teken staan van de historische context, maatschappelijke positie en klinische behandeling van de naoorlogse (ofwel tweede) generatie.
Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
14:45 – 15:00 Inloop
15:00 – 15:15 Opening
15:15 – 16:00 Joke van Bokkem (klinisch psycholoog/psychotherapeut ARQ Centrum’45) en een ervaringsdeskundige uit de naoorlogse generatie in gesprek over intergenerationele doorwerking
16:00 – 16:15 Pauze
16:15 – 16:45 Bart Nauta (ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld) over de uitkomsten van het project ‘Drie Generaties’, over de doorwerking van WO2 binnen families
16:45 – 17:15 Convenantpartners JMW, NLVi, Pelita, ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld en ook ARQ Centrum’45 en het Sinai Centrum vertellen over ontwikkelingen NOG bij hun organisaties.
17:15 – einde Borrel
Voor wie?
De kenniskring is bedoeld voor zorgprofessionals uit de reguliere zorg – zoals maatschappelijk werkers, POH’s en anderen – die te maken hebben met de naoorlogse generatie in hun werk en zich (verder) willen verdiepen in de thematiek. De kenniskring NOG is onderdeel van het Convenant ‘Vindbaar en toereikend aanbod van ondersteuning voor de tweede generatie oorlogsgetroffenen’ en staat in het teken van deskundigheidsbevordering.
Registratie
Deelname is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk door een email te sturen naar: ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld via kc-oorlog@arq.org. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: aanmelden is mogelijk tot 6 november 2024. De kenniskring vindt plaats in het gebouw van het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.