Muzikale lezing, een reis langs de Middellandse zee

Delen:

Duo Suenyos geeft bij Lev de lezing:Een reis langs de Middellandse zee, een muzikale lezing dat bestaat uit gezongen Sefardische liederen begeleid door bendir, harp en fluit en een verhaal over de Sefardische cultuurgeschiedenis.

De Sefardische cultuur heeft haar wortels in het huidige Spanje, waar tussen de 8e en 15e eeuw Joden samen met Moren en Christenen leefden. Deze groeperingen brachten samen een hoog bloeiende cultuur tot stand, vooral toen dit schiereiland onder Moors bewind stond. In 1492 werden de Joden uit Spanje werden verdreven, waarna de meesten van hen zich in landen rond de Middellandse zee vestigden. Daar koesterden zij, in de gesloten gemeenschappen waarin zij leefden, de herinnering aan Iberië in hun hart.

Het waren van oorsprong vrouwen die deze herinnering via liederen aan hun dochters overdroegen, waardoor zij dit verleden eeuwen levend wisten te houden. Van hun nieuwe gastlanden namen zij ritmen en melodieën over, waardoor er nu naast Spaanse, ook Arabische -, Balkan- , Turkse- en Griekse klanken en muziekstijlen in de Sefardische muziek te beluisteren zijn.

Voorafgaand aan de lezing zal er de mogelijkheid zijn om samen te lunchen. De koosjere lunch is van 12.00-13.00 uur. De lezing start om 13.00 uur. Na afloop is er nog even tijd voor napraten en koffie/thee. Kosten voor de lunch en lezing zijn 12,50 p.p. Het is ook mogelijk om te komen lunchen en niet naar de lezing te gaan en andersom. Losse lunch en/of lezing zijn 7,50 p.p. Wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan snel aan!

Activiteit informatie

17-07-2023
12:00 - 15:00
€12,50 p.p.
Amsterdam
lev@joodswelzijn.nl
088-1652255

Delen

Vrijwilliger worden?

Wil je ook helpen bij Lev? Bekijk alle informatie over en voor vrijwilligers op onze website!
088-1652255

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden