Toe Bisjwat dagtocht Nationaal Bomenmuseum

Delen:

Op zondag 21 januari vieren wij de schoonheid van de natuur door een bezoek te brengen aan het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn ter viering van Toe Bisjwat, het Joodse nieuwjaar van de bomen!

Wat is Toe Bisjwat?

De naam Toe Bisjwat betekent ‘de vijftiende Sjewat’, omdat de feestdag op de 15e dag van de Joodse maand Sjewat valt. Op deze dag wordt extra veel aandacht besteed aan botanica, natuur en het milieu. Genoeg reden om daarom een bezoek te brengen aan het prachtige Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn!

Programma dagtocht

Vanaf Utrecht Centraal kan je met ons meerijden naar de locatie. Wij hebben hiervoor een bus geregeld. Mocht je hiervoor interesse hebben, dan ontvangen wij graag van tevoren een mailtje op activiteiten@joodswelzijn.nl. Informatie over hoe laat wij daar gaan verzamelen, volgt na de aanmelding. Het museum heeft ook een golfkarretje beschikbaar voor degenen die minder goed ter been zijn. Zo kan iedereen de rondleiding mee doen!

De dagtocht is als volgt in gedeeld. We beginnen de dag met een heerlijke lunch en gezellig koffiedrinken op locatie. De lunch is niet koosjer, als je toch graag een koosjere lunch wil hebben dan horen wij dat graag vooraf via activiteiten@joodswelzijn.nl. Na de lunch gaan we het park in. In het park, met ruim 3000 soorten bomen en struiken, krijgen wij een informatieve rondleiding door de unieke botanische collectie. Deze collectie is afkomstig vanuit de hele wereld! Onze gids gaat ons alles leren over hun eigenschappen, plaats in de natuur en hun bijdrage aan biodiversiteit en evolutionaire geschiedenis.

Mis deze unieke kans niet om Toe Bisjwat te vieren op een manier die zowel betekenisvol als verrijkend is! Laat je op 21 januari verwonderen door de pracht van de natuur.

Aanmelden

Je kunt tot 16 januari een kaartje kopen via Eventgoose. Maar opgeven kan ook via activiteiten@joodswelzijn.nl of door te bellen naar 088-1652200.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Maror.

Activiteit informatie

21-01-2024
12:00 - 15:30
€20 (inclusief lunch)
Doorn
activiteiten@joodswelzijn.nl
088-1652200

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden