Podcast Geschiedenis voor de volgende generaties

Geschreven op: 09-05-2023
Delen:

Presentatie van de nieuwe uitgave van de Canon van 700 jaar Joods Nederland. Luister ook naar het interview met Bart Waller en Tirtsah Levie Bernfeld over hun nieuwe uitgave.

Unfortunately, Spotify is only available if you accept our necessary (mandatory) cookies
Accepteren

De nieuwe canon werd maandag 8 mei gepresenteerd in de Uilenburgersjoel in Amsterdam en het eerste exemplaar werd overhandigd aan Jonas Kooijman van blog de Havermelkelite. Rapper Benjamin Fro trad op, vijf jongeren spraken over de inspiratie die ze van de Canon opdeden en Patrick Sternfeld nam foto’s.

De geschiedenis van Joods Nederland voor de volgende generaties, zo zien Tirtsah Levie Bernfeld en Bart Wallet de nieuwe uitgave van hun boek: Canon van 700 jaar Joods Nederland. De Canon heeft zijn oorsprong in de Benjamin en werd in 2015 voor het eerst uitgegeven door JMW en Crescas. In de ge-update versie die nu verschijnt zijn niet alleen allerlei onderwerpen geactualiseerd naar aanleiding van nieuwe inzichten en ontdekkingen, er is ook een woordenlijst en een uitgebreide bibliografie aan toegevoegd, om verder te lezen. Luister naar het interview met Bart en Tirtsah en naar twee stukken die ze voor de Benjamin hebben geschreven. Uitgegeven door Walburg Pers en gesteund door de Henriëtte Boas Stichting.

Ontvang updates van Benjamin online

Via de email updates over nieuwe artikelen van de Benjamin online ontvangen? Laat je mailadres achter.
* Vereist veld

Ontvang Benjamin alerts zodra er wat nieuws geplaatst is.
Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden