Breng jouw leven in kaart door jouw verhaal te vertellen.
Het kan lastig zijn om over voor, tijdens of na de oorlog te praten, of over jouw opvoeding als kind van oorlogsoverlevende; vergeten herinneringen komen naar boven. Door er niet over te praten, lijkt dat soms makkelijker, maar dan draag je de zwaarte alleen. Door te vertellen, deel je en delen is samen dragen en samen dragen is samen zijn.
Maar het vastleggen van jouw verhaal kan ook een doel op zich zijn, zodat jouw ervaringen nooit verloren zullen gaan.
De verhalen en ervaringen die je vertelt kan je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld een brug te slaan naar jouw (klein)kinderen als gesproken testament. Het delen en doorgeven van jouw persoonlijke geschiedenis biedt vaak een opening voor gesprek.
Wat ik nooit heb durven vertellen aan mijn kinderen en wat zij mij nooit hebben durven vragen, is nu wel gelukt en ik voel me hierdoor meer dan ooit met hen verbonden
JMW is in 1996 een project gestart om diegenen, die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt in de gelegenheid te stellen hun levensverhaal – ervaringen van voor, tijdens en na de oorlog – op beeld vast te leggen. In 1998 is het project ook voor de naoorlogse generatie opengesteld.
Je neemt contact op met JMW. De contactgegevens vind je bovenaan deze pagina.
De hulpverlener zal eerst een verkennend gesprek met je voeren waarna een eerste afspraak wordt gemaakt.
De hulpverlener komt bij jou thuis met de camera, of jij komt naar het kantoor van JMW in Amsterdam, en zal jou verder het verhaal laten vertellen.
Mocht het nodig zijn een vervolgafspraak te maken kan dat.
De hulpverlener geeft de opname op een USB aan jou terug, zodat alleen jij bepaalt wie deze te zien krijgt.
JMW verwijdert de opname zelf, tenzij anders wordt besproken