Verloop traject

Het eerste gesprek is gratis. We bespreken dan de voorwaarden voor mediation, zoals vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding. Zijn jullie voldoende bereid om naar elkaar te luisteren en  te proberen samen een oplossing te vinden? Als we daarna besluiten het mediationtraject aan te gaan wordt de mediationovereenkomst ondertekend. Ook de mediators tekenen deze overeenkomst. Zij zijn onpartijdig en houden zich aan de geheimhoudingsplicht. De gesprekken worden professioneel begeleidt door de mediators. Na enkele mediationgesprekken, als jullie het eens zijn, zetten de mediators jullie  afspraken op papier. Deze vaststellingsovereenkomst wordt door jullie ondertekend en is bindend.

Waarom mediation?

Als je na een ruzie wat afgekoeld bent, praat je het uit en kun je samen weer verder. Maar soms loop je erin vast. Het lukt dan niet meer om de boel samen op te lossen. Het lijkt wel of de ander helemaal niet naar je luistert en geen rekening houdt met jouw belangen. Je raakt verstrikt in emoties. Van verder praten word je alleen maar bozer en verdrietiger. Jullie raken steeds verder van elkaar verwijderd en komen er samen niet meer uit.

Een mediator kan jullie dan helpen om weer met elkaar in gesprek te raken. Het kan gaan om een conflict in de familie, zoals bijvoorbeeld tussen volwassen broers en zusters, een erfenis, een echtscheiding, een omgangsregeling of een ouderschapsplan. Er kunnen ook meerdere personen bij betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld in een bestuur of vereniging.

De mediators van JMW kunnen u helpen om opnieuw in gesprek te raken en om samen een oplossing te vinden

Contact

JMW heeft twee mediators. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, mail dan uw naam en telefoonnummer naar één van onderstaande emailadressen. Wij nemen dan contact met u op.