De nieuwe Benjamin! Pesach 2024

Geschreven op: 02-04-2024
Delen:

De Benjamin voor Pesach 2024 staat nu online en ligt bij alle abonnees gratis in de bus. In deze editie spreken we met Jessica Roitman, hoogleraar Joodse studies aan de VU in Amsterdam. Ze benadrukt onder meer hoe kennis wederzijds begrip kan bevorderen. We gaan naar het nieuwe Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam dat een grote rol moet gaan spelen bij het overdragen van kennis over de Holocaust. Verder Amos Oz, het Joods Virtueel Museum, Joods Zutphen, Elisbeth Oets over haar opa Philip Mechanicus, Gerry Veffer, De Maduro’s op Curaçao, Roofkunst, nieuwe columnist Emile Schrijver, de Pesach-column van Asjer Waterman, en natuurlijk Gremseliesj voor Pesach!

Luister ook naar de podcast met Daniël Metz over Roofkunst, het Nationaal Holocaustmuseum en zijn cursus Joods erfgoed in de Mediene. En de Benjamin is ook in zijn geheel online te beluisteren. Chag Pesach sameach!

Cover Benjamin 135 - Pesach 2024, met Jessica Roitman
De Benjamin is het kwartaalblad van JMW

Het magazine verschijnt ongeveer twee weken voor de grote feestdagen; Pesach, Chanoeka en Rosj Hasjana, met in de zomer een themanummer. Meer weten over de Benjamin of deze graag thuis ontvangen? Ga naar de pagina over Benjamin.

Een activiteit bijwonen?

Bekijk ons aanbod in het activiteitenoverzicht
088-1652200

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden