PERSBERICHT Simone Kukenheim nieuwe voorzitter Raad van Toezicht JMW

Geschreven op: 26-02-2024
Delen:

Amsterdam, 26 februari 2024

Simone Kukenheim nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Joods Maatschappelijk Werk

Simone Kukenheim is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van stichting Joods Maatschappelijk Werk (JMW). Zij was al toezichthouder bij JMW en volgt nu Micha Glaser op als voorzitter. Chanoch Weinstein is benoemd tot vicevoorzitter.

Simone Kukenheim was eerder werkzaam als wethouder en locoburgemeester bij de gemeente Amsterdam. Zij was daarbij verantwoordelijk voor de portefeuille zorg en beroepsonderwijs. Momenteel werkt zij als directeur Publieke Gezondheid bij GGD Flevoland. Kukenheim volgt Micha Glaser op die eind 2023 de voorzittershamer heeft neergelegd.

Kukenheim: “JMW biedt ondersteuning aan iedereen met een Joodse achtergrond om te groeien, zich te ontwikkelen en zich verbonden en vertrouwd te voelen in relatie tot diens Joodse identiteit. Ik vind het belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren en zorg te dragen voor een duurzame toekomst voor JMW. Ik dank Micha, die met veel inzet en betrokkenheid zijn rol als voorzitter van de Raad van Toezicht vervulde en een sterke, gezonde organisatie achterlaat”.

Naast een nieuwe voorzitter is ook een nieuwe vicevoorzitter benoemd: Chanoch Weinstein. Weinstein was neuroloog in het OLVG en is als hoogleraar verbonden aan het Alzheimer Centrum van Amsterdam UMC. Hij zit op voordracht van de Cliënten- en Deelnemersraad van JMW in de Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht bestaat momenteel verder uit Sharon Kijl, Jaron Weishut, Niek Polak en Ilan Roos. Tevens wordt op dit moment geworven voor een nieuw lid zodat de Raad weer op volle sterkte is.

Simone Kukenheim_nieuwe voorzitter RvT JMW
Simone Kukenheim

Meer over de organisatiestructuur te weten komen?

Een activiteit bijwonen?

Bekijk ons aanbod in het activiteitenoverzicht
088-1652200

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden