Waardig afscheid JMW ‘Pesach in Lunteren’

Geschreven op: 11-04-2024
Delen:

Op dinsdag 2 april hebben deelnemers en vrijwilligers afscheid genomen van de jaarlijkse Pesachviering in Lunteren. Sinds de jaren 70 verzorgde JMW met Pesach een week vol met culturele activiteiten, waarbij ontmoeting, groepsverbinding en gezelligheid centraal stonden. De afgelopen jaren nam de belangstelling voor deze activiteit dusdanig af, dat JMW heeft moeten besluiten om deze niet meer voort te zetten.

Pesach in Lunteren was altijd een bijzonder feest, dat ieder jaar volgens de Joodse traditie gezamenlijk werd gevierd. Daarnaast waren er ook veel culturele activiteiten, zoals optredens van Klezmermuzikanten, museabezoeken, workshops en natuurlijk de serene wandelingen door het Luntersche Buurtbosch.

“Gevoel een dag op vakantie te zijn geweest”

Het afscheid van Pesach in Lunteren vond wederom plaats bij Het Bosgoed in Lunteren, waar iedereen door de staf weer hartelijk ontvangen werd. Oud-deelnemers, vrijwilligers van JMW en de oud-projectleider hebben tijdens de dag herinneringen opgehaald, genoten van een heerlijke koosjere lunch en geluisterd naar een mooi muzikaal optreden. Op deze manier heeft iedereen een bijzondere jaarlijkse traditie goed kunnen afsluiten. De dag was geslaagd en een van de deelnemers gaf aan “het gevoel te hebben een dag op vakantie te zijn geweest”.

Vrijwilligers

Ook deze dag is mede door de bevlogen vrijwilligers van JMW tot een succes geworden. Ieder jaar kon JMW rekenen op een trouwe groep mensen die zich belangeloos inzetten om Pesach in Lunteren tot een unieke ervaring te maken. Wij danken hen voor hun betrokkenheid evenals de vele rabbijnen die een bijdrage hebben geleverd.

De afscheidsdag is mede mogelijk gemaakt door de Joodse Invalide en Stichting Door-Geven, ook hen danken wij.

Een activiteit bijwonen?

Bekijk ons aanbod in het activiteitenoverzicht
088-1652200

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden