Podcast zomers eten – Met Esther Erwteman via Spotify 🎧
Esther Erwteman van kookstudio Esther’s Cookery in de Amsterdamse Pijp en schrijfster van twee kookboeken, Nosh en Tahin, is Joods, dus is haar keuken ook Joods, legt ze uit. Verder is de Joodse keuken vooral een houding, vindt ze. Er is altijd wat te eten, je verwelkomt mensen met voedsel en laat ze niet op een houtje bijten. Ze put zelf uit kooktradities van over de hele wereld voor haar koosjere, vegetarische keuken. De Benjamin heeft een vaste etensrubriek, Eten & Opeten en Esther Erwteman heeft daar twee keer ingestaan, toen ze Esther’s Cookery begon en toen Nosh verscheen in 2020. Dat laatste stuk is ook ingesproken aan het eind van de podcast, met recept! Met ook nog een stuk uit 2022 over het kookboek van Jonah Freud, Memmisj. Ook met recept! Op de Benjamin website, komt binnenkort ook een speciaal zomers recept van Esther Erwteman, dus houd het in de gaten! We hadden natuurlijk al eerder een podcast over eten, met Pesach! Daarin staan ook een aantal recepten.
Volg de Benjamin podcast op Spotify of andere grote podcast platforms, zoals Google Podcasts en Apple podcasts.