Cursus Platform Joods Erfgoed en Identiteit (Coevorden)

Delen:

Met Platform JEI (Joods Erfgoed en Identiteit) verkent JMW samen met jou steeds een ander deel van het Joodse erfgoed in Nederland. Voor 2024 staan er weer verschillende cursussen op het programma. In het begin van het jaar doen we Noord-Nederland aan. In deze cursus bezoeken we het Joodse erfgoed van Friesland, Groningen en Drenthe. Wij nemen je mee in de nog tastbare geschiedenis van deze kehilles (Joodse gemeenten). Op drie zondagen brengen wij een bezoek aan Coevorden, Leeuwarden en Groningen.

JMW organiseert dit programma om het Joodse erfgoed én de Joodse identiteit te versterken in de mediene, de Joodse gemeenschap in Nederland buiten Amsterdam. Met de cursus Joods Erfgoed en Identiteit willen we bruggen slaan tussen het verleden en het heden. De driedaagse cursus leert je meer het Joodse erfgoed te begrijpen en verantwoorde beslissingen te nemen voor de toekomst.

Hoe ziet de eerste cursusdag in Coevorden eruit?

De eerste dag van de cursus bezoeken wij vestingstad Coevorden. Sinds 2017 is daar in de synagoge een museum ondergebracht dat zich richt op de Joodse geschiedenis van Drenthe. Hier zal een lezing worden verzorgd over het Joodse erfgoed in de drie Noordelijke provincies. We bezoeken het museum en sluiten af met een film over resten van Joods leven in Drenthe.

Vervolg programma

De tweede cursusdag vindt plaats op 25 februari in Leeuwarden. Wij sluiten de driedaagse cursus af in Groningen op 10 maart. Aanmelden kan via activiteiten@joodswelzijn.nl.

Activiteit informatie

11-02-2024
13:00 - 17:00
Coevorden

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden