Cursus Platform Joods Erfgoed en Identiteit (Gouda)

Delen:

Zuid-Holland kent een grote verscheidenheid aan Joods erfgoed. Wij nemen je mee in de nog tastbare geschiedenis van deze kehilles (Joodse gemeenten). Op drie zondagen brengen wij een bezoek aan Leiden, Gouda en Den Haag.

In de winter, wanneer de donkere, koele straten van de stad versierd worden met feestelijke verlichting, is een bezoek aan het Joodse erfgoed in Zuid-Holland des te sfeervoller. Verwarm jezelf met de gedachte dat het voortbestaan van Joods erfgoed bijdraagt aan het behoud van onze identiteit. De driedaagse cursus leert je meer over het Joodse erfgoed, onze geschiedenis te begrijpen en verantwoorde beslissingen te nemen voor de toekomst.

Hoe ziet de tweede cursusdag in Gouda eruit?

In Gouda zijn wij te gast in het voormalige Centraal Tehuis voor Oude Lieden, een Joods verpleeghuis voor ouderen uit de mediene. Hier zal tentoonstellingsmaker Frederieke Jeletich-Visser (o.a. van Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch) vertellen wat er komt kijken bij het musealiseren van Joods erfgoed. Aansluitend bezoeken wij de resten van Joods leven in Gouda, waaronder een metaarhuis en de poort van de voormalige begraafplaats.

Vervolg programma

Wij sluiten de driedaagse cursus af in Den Haag op 19 november.
Aanmelden kan via activiteiten@joodswelzijn.nl.

Activiteit informatie

05-11-2023
13:00 - 17:00
Gouda

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden