Werk

Werk geeft je de voldoening van een zinvolle dagbesteding en een stabiel inkomen. Als er dan een kink in de kabel komt geeft dat vaak een hoop stress en onzekerheid. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met instanties die bepaalde dingen van je vragen. In je eentje kom je dan niet verder.

Misschien word ik binnenkort ontslagen. Ik weet niet met welke instanties ik te maken krijg en hoe dat allemaal werkt.

Een baan geeft je naast een stabiel inkomen ook een dagritme en sociale contacten. Soms is het werk belastend geworden en wil je er het liefst mee stoppen. Je vraagt je af of je je dat financieel kan permitteren. Of je raakt je werk ongewild kwijt door omstandigheden waar je geen vat op hebt.
Door erover te praten bedenk je samen oplossingen en pak je de problemen aan. Twee weten meer dan een! Samen de boel op een rijtje zetten en een plan maken geeft je per slot van rekening rust. Een hulpverlener van JMW helpt je bij het contact met je werkgever of instanties als het niet helemaal lekker loopt.

Vrijwilligerswerk

Zonder werk ga je een nieuwe fase in: je moet wennen aan de nieuwe situatie en een gevoel van eenzaamheid of nutteloosheid kan je bekruipen. Misschien zoek je een andere dag invulling, dat kan ander werk zijn, maar ook vrijwilligerswerk. Je kunt op internet gaan zoeken bij instellingen die je aanspreken. Maar ook bij JMW zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor een eenmalige activiteit of als gastvrouw/heer of vriendschappelijk huisbezoek. Na een kennismakingsgesprek kijken we of we een geschikte opdracht voor je hebben.

Bekijk onze diensten

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik dan hier!

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden