Mantelzorg

Mantelzorg

Je zorgt voor iemand anders in je omgeving, een ouder of ander familielid wellicht. Dat is een mooie gedachte, of misschien kon het niet anders of is het zo gegroeid. Hoe het ook zit, het is vaak een hele kluif, de zorg op zich en meestal ook de combinatie met je eigen leven, werk, kinderen, een sociaal leven. In Joodse gezinnen speelt de invloed van de Tweede Wereldoorlog ook nog vaak mee, op de een of andere manier. JMW is erop gericht je te ondersteunen. 

Wat is een mantelzorger?

Een mantelzorger verleent langdurig onbetaald zorg aan een familielid of andere naaste met een ziekte of handicap. Je helpt je naaste als mantelzorger op vele manieren, praktisch maar ook emotioneel. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven maar vaak is de zorg voor een naaste ook zwaar. 

Kleine gezinnen, grote spanningen

Veel Joodse gezinnen missen nog steeds een grotere familiekring omdat zoveel mensen vermoord zijn in de Sjoa. Dat leidt onder meer tot relatief veel eenzaamheid onder Joodse ouderen en tot een grotere belasting qua zorg op minder schouders. Verder hebben vooral kinderen van oorlogsoverlevenden (tweede generatie) relatief vaak spanningen in de familie die kunnen opspelen op het moment dat een naaste zorg nodig heeft.

Contact

Heb je vragen voor ons of advies of ondersteuning nodig? Dan helpen wij je graag verder, ook voor een luisterend oor! Mail naar spreekuur@joodswelzijn.nl

Bekijk onze diensten

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden