Geld & Administratie

Geld & Administratie

Als je in inkomen achteruit gaat of als je plotseling meer uitgaven hebt, dan kom je niet meer uit met je geld. En als je dan geen buffer hebt of familie die kan bijspringen, dan kom je al snel in de problemen.  

Ik heb de huur al een maand niet betaald, ik kom gewoon niet uit met mijn geld.

Uitkomen met geld 

Als je geldzorgen hebt geeft dat een hoop stress.  Je schaamt je er misschien voor dat jij of je kinderen niet meer overal aan mee kunnen doen. Sommige mensen maken daarom de brieven maar helemaal niet meer open. Dan stapelen de schulden zich snel op.  
Een hulpverlener van JMW helpt je om de boel weer op een rijtje te zetten. Samen kijk je naar wat de inkomsten en uitgaven zijn. Bekijk op de website van het NIBUD hoe je dat zelf kan doen. 

Toeslagen aanvragen 

Heb je alle mogelijkheden voor extra steun wel benut? Denk bijvoorbeeld aan huurtoeslag, zorgtoeslag en kind gebonden budget. Of je hiervoor in aanmerking komt zie je als je een proefberekening hebt gemaakt op de website van de belastingdienst.  

Kwijtschelding 

Bij een laag inkomen kom je vaak ook in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke- en waterschapsbelasting. De hulpverlener van JMW weet hoe je dat aanvraagt bij de gemeente waar je woont.  

Schulden 

Nederland telde op 1 oktober 2020 ruim 614 duizend huishoudens met geregistreerde problematische schulden. Het is belangrijk dat als jij in de schulden zit hier zo snel mogelijk actie voor onderneemt; schulden stapelen zich snel op. In het begin is het vaak nog mogelijk om een afbetalingsregeling te treffen. Soms kan dat niet meer en zijn de schulden te lang en te hoog opgestapeld. Dan is het nodig om een schuldsaneringsregeling te treffen via de Wet Schuldsanering Natuurlijke Rechtspersonen (WSNP).

Fondsen 

Heb je een laag inkomen, dan kan je verschillende fondsen benaderen om een extra bijdrage aan te vragen. Zoals bijvoorbeeld voor muzieklessen, sport of een computer voor je kinderen. In iedere gemeente zijn daar aanvullende potjes of instellingen voor, zoals het jeugdcultuurfonds.

Ik weet niet meer wat ik wel en niet betaald heb, ik ben het overzicht kwijt

Joodse Fondsen 

Voor leden van de Orthodox Joodse Gemeentes, NIHS en PIG, met een minimum inkomen, zijn voedselbonnen in te wisselen bij enkele koosjere winkels in Amsterdam. 
Andere Joodse fondsen, waar de hulpverlener je verder over kan informeren zijn:

Neem contact op

Bel of e-mail naar het spreekuur van JMW om een hulpverlener te spreken. Samen kom je verder.

Bekijk onze diensten

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik hier!

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden