Doe mee en leer over de Joodse cultuur en traditie

Van Pesach en chanoeka tot Chagall en klezmer. Vier het Joodse leven

Het Jodendom heeft veel gewoonten en tradities en deze worden op veel verschillende manieren beleefd. De een doet niets aan het Jodendom, de ander volgt alle religieuze regels, en de derde verdiept zich in de Joodse cultuur. Naar het museum, naar het theater, naar de film, de feestdagen vieren. Bij JMW is er veel te doen op het gebied van  Joodse cultuur en traditie: er zijn lezingen over culturele onderwerpen, dagtochten en de feestdagen worden samen gevierd.

Waar kun je de feestdagen vieren bij JMW?

In iedere koffieochtend worden de feestdagen met elkaar gevierd. Matzes en soefganiot eten en de chanoekia aansteken. Voor wie Pesach wil vieren, maar dat niet meer in eigen omgeving kan doen, is er een alternatief:

Pesach in Lunteren 

Naast de heerlijke traditionele kosjere seiders en maaltijden is er een gevarieerd programma met muzikale optredens, uitstapjes, workshops, lezingen en meer.

“Dank u voor de goede zorgen en alle  faciliteiten die Lunteren zo uniek maken”.

- Nathan A. Guery

 

Zo zag het programma er vorig jaar uit: 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Cursus Joodse cultuur

Hoeveel dagen vieren we Chanoeka? Waarom vieren we Pesach? Wat is een mezoeza? Het klinkt misschien bekend, maar misschien ook niet. Leer in één dag alles over het Jodendom van de wieg tot het graf. Voor iedereen met een Joodse achtergrond die weinig kennis heeft over de Joodse tradities, feestdagen en gebruiken.

Datum: bij voldoende belangstelling.

Interesse? Neem contact op om je aan te melden of te informeren naar het actuele aanbod.

Culturele dagtochten

Benieuwd naar de Joodse cultuur en geschiedenis van verschillende Nederlandse steden? Wat is ervan terug te vinden, welke plek heeft of had het Jodendom daar? Ga met anderen geinteresseerden mee naar een stad of dorp ergens in Nederland. Soms kunt u met een touringcar mee vanuit Amsterdam, andere keren ontmoeten we elkaar ter plaatse. Vaak maken we een boottocht, nemen we de tijd voor een kosjer-style lunch, of is er een rondleiding in een sjoel. Er wordt ook veel gewandeld, dus trek de wandelschoenen maar vast uit de kast.

"Gisteren ben ik samen met mijn kinderen met het uitstapje naar Zutphen geweest. Het was een fantastische dag. Iedereen heeft zo erg zijn best gedaan om het naar ons zin te maken. Het weer zat gelukkig ook mee. Mijn complimenten voor het organiseren!"

Hartelijke groeten, Sara de Vries