Het ontmoetingscentrum voor alle 60+ plussers met een Joodse achtergrond en of partner

Lev is er voor en door u

Lev is het ontmoetings- en informatiecentrum voor Joodse 60+ en of partner. Wij richten ons op sociale contacten en verbinding, gezonder leven, creatieve ontplooiing, persoonlijke verdieping en ontwikkeling en versterking van de Joodse identiteit.

Informatie en advies
Bij Lev kunt u terecht voor vragen over maatschappelijke voorzieningen en instellingen. De medewerkers van Lev zullen zo veel mogelijk uw vragen beantwoorden en wij wijzen u de weg binnen Joods Nederland. 
Heeft u vragen over praktische zaken in verband met ouder worden? Wilt u weten waar u moet zijn voor een aanpassing aan uw woning? Of bent u mantelzorger en heeft u vragen? U kunt altijd met ons hierover contact opnemen. Voor contactgegevens, zie informatie en advies.

Delen van kennis en gemeenschappelijke interesses 
Lev brengt mensen met elkaar in contact die iets voor elkaar kunnen en willen betekenen. Zoekt u iemand om u af en toe te helpen met de computer? Wilt u samen naar het theater of samen tekenen en schilderen? Heeft u een idee voor een nieuwe activiteit? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag hierbij.

Ontwikkeling
Regelmatig worden er lezingen en workshops gegeven door experts, waarbij het accent ligt op Joodse cultuur of op een prettige manier ouder worden.

Benjamin Service Pakket
Korting op diensten en cursussen? Het Benjamin Servicepakket is een uitgebreid pakket van zorg- en gemaksdiensten voor jong en oud. Samenwerkingspartner van JMW is de Amstelring Ledenservice. 

Contact
Wilt u contact met een medewerker van Lev?
Bel of e-mail tijdens kantooruren op maandag tot en met donderdag. Vrijdag gesloten.
Roos Bar-Ephraim 06-12202914 of mail ons via lev@joodswelzijn.nl

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten van Lev ontvangen?
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief via het registratieformulier.

Wilt u zich inzetten bij Lev?
Lev zoekt regelmatig mensen die activiteiten willen opzetten of begeleiden. Heeft u zelf een idee? Bespreek het met het team van Lev.

Veelgestelde vragen Lev

Hoort Lev bij Beth Shalom?

Nee, Lev is het ontmoetingscentrum 60+ voor zelfstandig wonende ouderen in Amsterdam. Iedereen met een Joodse achtergrond en of partner is welkom. Lev is gevestigd aan de Kastelenstraat 80. Lev huurt de ruimte van Beth Shalom maar heeft een eigen ingang, bezoekers en activiteiten en is het ontmoetingscentrum van JMW.

Wat is het verschil tussen Lev en Crescas?

Lev is de gemeenschappelijke ruimte van JMW 60+ en Joods educatief centrum Crescas. Crescas richt zich op educatie, JMW op welzijn, ontmoeting, informatie en advies.

Wij organiseren ook gezamenlijke activiteiten.

Wat betekent Lev?

Lev is Ivriet voor hart/ moed. En het klinkt mooi in combinatie met het Nederlandse woord ‘lef’.

Ik wil zelf een activiteit organiseren bij Lev, kan dat?

Wij stimuleren eigen initiatieven en zijn altijd bereid mee te denken. Neem contact op met lev@joodswelzijn.nl en voer uw plannen uit!

Mag ik mijn niet-Joodse partner/ buurvrouw/ vriend(in) meenemen naar het Lev café of naar een activiteit?

Het café is voor iedereen toegankelijk. Alle éénmalige activiteiten zijn tevens voor iedereen toegankelijk. Afhankelijk van het onderwerp, bepalen we of hier uitzonderingen op worden gemaakt. Wil u zeker zijn van een plaats? Neem dan contact op met Lev.

Voor wie is Lev bedoeld?

Voor de zelfstandig wonende Joodse ouderen in groot Amsterdam.