Benjamin Podcast over Joodse studenten in Nederland

Geschreven op: 20-07-2023
Delen:

Antisemitisme is een diepgeworteld probleem, waar ook onze Nederlandse samenleving mee te maken heeft. Steeds meer Joodse studenten uiten hun zorgen over antisemitisme op Nederlandse universiteiten.

Deze aflevering van de Benjamin podcast besteedt speciaal aandacht aan het thema Joodse studenten in Nederland. In deze aflevering worden twee ingesproken stukken, uit de Benjamin van Chanoeka 2020 en Rosj Hasjana 2021, behandeld over de Joodse studentenhuizen in Delft en Amsterdam. Ook komt een ingesproken stuk van Bart Wallet, uit de Benjamin van Chanoeka 2018, aan bod over de geschiedenis van het Delftse studentenhuis. Naast de positieve en dynamische aspecten van het Joodse studentenleven in Nederland, wordt er ook ingegaan op de toenemende polarisatie. Wie in aanraking komt met antisemitisme, kan altijd terecht bij JMW voor advies & hulp!

Luister nu op Spotify en andere grote podcast platforms, zoals Apple en Amazon, de aflevering en volg ons voor meer voorgelezen stukken uit de Benjamin!
Beluister de aflevering
Ontvang jij de gratis Benjamin nog niet? Schrijf je dan gelijk in.
Kijk op www.joodswelzijn.nl/podcast voor eerdere podcasts en ander aanbod van de Benjamin.

Een activiteit bijwonen?

Bekijk ons aanbod in het activiteitenoverzicht
088-1652200

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden