Waarschuwing: Phishingmail in omloop

Geschreven op: 02-08-2023
Delen:

Er is een phishingmail in omloop waar wij jou graag voor waarschuwen.

Onlangs hebben wij een Engelstalige e-mail ontvangen waarin wordt gesproken over een erfenis of compensatiefonds. De e-mail heeft als onderwerp “<<<<CHECK YOUR MAIL>>>>” en bevat een verzoek om bevestiging van ontvangst van een erfenis- of compensatiefonds. Het is belangrijk om te weten dat deze e-mail niet afkomstig is van onze organisatie of een gelieerde instelling.

Deze e-mail is een typisch voorbeeld van een phishingaanval, waarbij kwaadwillende individuen proberen persoonlijke informatie te bemachtigen, zoals financiële- of inloggegevens. We willen je er nadrukkelijk op wijzen dat dit een poging is tot fraude .
Als je een vergelijkbare e-mail hebt ontvangen, adviseren wij je vriendelijk om deze te negeren en direct te verwijderen. Houd er rekening mee dat wij je nooit via e-mail zullen vragen om persoonlijke financiële informatie te verstrekken.

Hier zijn enkele kenmerken van een phishingmail die kunnen helpen om het te herkennen:

  • De afzender lijkt niet gelieerd te zijn aan onze organisatie of andere bekende betrokken partijen.
  • De e-mail bevat ongebruikelijke taal, grammaticale fouten en een vreemde opmaak.
  • De afzender vraagt om vertrouwelijke informatie, zoals bankgegevens, persoonlijke identificatienummers of wachtwoorden.
  • De e-mail creëert een gevoel van urgentie om snel te reageren.

Als je ooit twijfelt over de authenticiteit van een e-mail die je van ons ontvangt, neem dan altijd rechtstreeks contact met ons op via de contactgegevens die je van ons hebt ontvangen of die je kunt verifiëren via onze website.

Veiligheid en privacy zijn van het grootste belang voor ons. Daarom willen wij dat jij je bewust bent van mogelijke bedreigingen. Als jij vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Een activiteit bijwonen?

Bekijk ons aanbod in het activiteitenoverzicht
088-1652200

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden