Cursus Platform Joods Erfgoed en Identiteit (Leiden)

Delen:

Zuid-Holland kent een grote verscheidenheid aan Joods erfgoed. Wij nemen je mee in de nog tastbare geschiedenis van deze kehilles (Joodse gemeenten). Op drie zondagen brengen wij een bezoek aan Leiden, Gouda en Den Haag.

In de winter, wanneer de donkere, koele straten van de stad versierd worden met feestelijke verlichting, is een bezoek aan het Joodse erfgoed in Zuid-Holland des te sfeervoller. Verwarm jezelf met de gedachte dat het voortbestaan van Joods erfgoed bijdraagt aan het behoud van onze identiteit. De driedaagse cursus leert je meer over het Joodse erfgoed, onze geschiedenis te begrijpen en verantwoorde beslissingen te nemen voor de toekomst.

Hoe ziet de eerste cursusdag in Leiden eruit?

De eerste dag van de cursus bezoeken wij de synagoge van Leiden. Deze herbergt naast de gebedsruimte een Joods studiecentrum en grenst aan het Joodse studentenhuis van Leiden. In de Kiddoesjruimte volgen wij een lezing van historicus Rob Snijders over Joods erfgoed in Zuid-Holland. We sluiten af met een stadswandeling, waarbij onder andere wordt gekeken naar sporen van Joods leven in de universiteitsstad.

Vervolg programma

De tweede cursusdag vindt plaats op 5 november in Gouda. Wij sluiten de driedaagse cursus af in Den Haag op 19 november. Aanmelden kan via activiteiten@joodswelzijn.nl.

Activiteit informatie

22-10-2023
13:00 - 17:00
Leiden

Delen

Wil je zelf iets organiseren?

Heb je een leuke activiteit die je wilt organiseren?
088-1652200
Bekijk alle locaties

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden