Wonen

Een goede woonomgeving is belangrijk voor je welzijn en gezondheid. Soms is je woonomgeving niet meer passend en ben je op zoek naar een andere woonplek. 

Ons appartement is te klein geworden nu er weer een kind bij is gekomen.

Verhuizen of niet?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je je niet meer prettig voelt in je huis:  

  • Je ervaart (lawaai) overlast van je buren.
  • Je kan niet meer in je huis blijven wonen omdat de omstandigheden zijn veranderd. Bijvoorbeeld een trap die je niet meer op komt, of een douche in het bad waar je niet meer in en uit kunt stappen?  
  • Of je helpt je ouders met problemen in het huis. 

Je kan bij problemen met de buren, contact opnemen met burenbemiddeling in je woonplaats of met een hulpverlener van JMW. Zij zorgen ervoor dat je weer in gesprek komt met hen. 

Voor omstandigheden in het huis zijn er allerlei voorzieningen waar je misschien recht op hebt. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die hulp en ondersteuning financiert, wordt via de gemeente uitgevoerd, vaak heet dat het WMO Loket. Bekijk meer informatie over WMO aanvragen. Huishoudelijke hulp, thuiszorg of bijvoorbeeld een traplift, zijn via je gemeentelijk loket WMO of het wijkteam aan te vragen.  

Omdat ik steeds moeilijker de trap op kom vraag ik mij af hoelang ik nog in mijn huis kan blijven  wonen

Extra hulp en voorzieningen 

Als dat niet volstaat kan je particuliere hulp regelen via een mantelzorgorganisatie, zoals Mantelaar, of bij een andere particuliere mantelzorgorganisatie die in jouw gemeente actief is.  

Voor mensen die geboren zijn voor mei 1945 en een uitkering ontvangen van het Claims Conference Art. 2, Child Survivor Fund of Hardship Fund is het mogelijk om extra uren betaalde hulp aan te vragen uit het Claims Conference budget. Informatie hierover is te vinden bij ons Team Hulp- en Dienstverlening.

Neem contact op met een hulpverlener om samen te kijken naar de mogelijkheden voor jezelf, je ouders of een ander familielid. Dat kan via e-mail of telefonisch op 088 1652200 (dagelijks tussen 9.00 en 13.00 uur). 

Heeft JMW zelf woningen? 

Nee, JMW heeft zelf géén woningen. Wel is er een overeenkomst met woningbouwvereniging Lieven de Key in Amsterdam Centrum. Voor een aantal sociale huurwoningen in het Rosenthalhuis aan de Nieuwe Keizersgracht mogen wij gegadigden voordragen, mits zij ouder zijn dan 55 jaar zijn. De regels wat betreft inkomen voor sociale huur zijn hier van toepassing. Helaas komen slechts sporadisch woningen vrij in dit project. Er is dan ook een wachtlijst. Denk je hiervoor in aanmerking te komen, meld je dan aan voor de wachtlijst bij Marc Grünfeld, via m.grunfeld@joodswelzijn.nl. Of vraag bij het dagelijks spreekuur om meer informatie.   

Bekijk onze diensten

Contactgegevens

Met een hulpverlener van JMW in gesprek? Neem contact op met ons!
088-1652200
Bekijk alle locaties

Voor meer informatie over wat wij doen met uw persoonsgegevens, klik hier!

Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden