Benjamin actueel

Geschreven op: 08-09-2020
Delen:

Bij uitstek het blad met achtergrond en verdieping bij Joodse onderwerpen, blijft de Benjamin ook bij de les. In het Rosj Hasjana 2020 nummer gaan we in op een aantal actuele en soms heikele onderwerpen.

  • Israël, Een Ander Joods Geluid, Zwarte Piet, Black Lives Matter en meer komen aan bod in het hoofdinterview met presentatrice en programmamaker Dieuwertje Blok.
  • Black Lives Matter ligt ook ten grondslag aan het stuk over Joden en slavernij dat weer gebaseerd is op een bijeenkomst over dat thema van JMW die nog teruggekeken kan worden.
  • Corona blijft in het nieuws en we kijken naar de manier waarop Joodse jeugdverenigingen in Nederland ermee zijn omgesprongen.
  • We blikken vooruit, zelfs, naar de Kamerverkiezingen die er in maart weer aankomen. Hoe heeft de Joodse stem zich ontwikkeld? Als daar al van gesproken kan worden.
  • Het is wel oud, maar ook nieuw: In het Joods Historisch Museum loopt van 2 oktober 2020 t/m 28 februari 2021 een tentoonstelling over de geschiedenis van het Amsterdamse Waterlooplein. De Benjamin belicht de archeologische vondsten die daar voor het eerst getoond worden.

Ontvang updates van Benjamin online

Via de email updates over nieuwe artikelen van de Benjamin online ontvangen? Laat je mailadres achter.
* Vereist veld

Ontvang Benjamin alerts zodra er wat nieuws geplaatst is.
Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden