Bericht van Beth Shalom

Geschreven op: 12-04-2020
Delen:

Beth Shalom, het zorgcentrum van Cordaan met Joodse identiteit in Buitenveldert in Amsterdam, is zwaar getroffen door het coronavirus, zoals onder meer werd gemeld in het Parool onlangs. Madelon Bino, Manager Joodse zorg en welzijn Beth Shalom Cordaan, meldt hierover het volgende, en doet een oproep voor vrijwilligers in deze moeilijk tijden:

Corona in Beth Shalom

De afgelopen weken zijn heel erg zwaar geweest in Beth Shalom.
Wij hebben een aantal bewoners met verschijnselen van Corona verloren en er zijn daarnaast bewoners die nog ziekteverschijnselen hebben en die voor de zekerheid geïsoleerd verpleegd worden.

Dit is enorm verdrietig: met ieder van deze bewoners hebben en hadden we een bijzondere band: we hebben samen gelachen, gehuild, gedanst, feestdagen en sjabbat gevierd en iedereen was ons even dierbaar. Beth Shalom is een verpleeghuis, maar ook een gemeenschap, een ‘extended family’. We gaan al deze mensen heel erg missen!

Het enige goede bericht is, dat er sinds enkele dagen geen nieuwe Corona-patienten meer bijkomen in Beth Shalom en dat sommige Corona-patienten langzaam herstellen en uit de isolatie kunnen komen. Onze zieke bewoners worden liefdevol en adequaat verzorgd, vanzelfsprekend met alle beschermende maatregelen die nodig zijn. Het is erg moeilijk voor al onze bewoners om op dit moment zo geïsoleerd te leven en niet bezocht te kunnen worden door familie of vrienden. Wij proberen dit zoveel mogelijk te compenseren met het aanbieden van mogelijkheden van videobellen, met lekkere dingen (zeker nu op Pesach) en met b.v. het uitdelen van extra tijdschriften, NIW’s die we ontvangen hebben en iPads.

Wij treuren om onze verliezen en zullen een herdenking organiseren om de bewoners te herdenken. Onze warme gevoelens en medeleven gaat uit naar alle familieleden en andere geliefden van de slachtoffers!

Ik wil iedereen bedanken die ons zo geweldig steunt in deze moeilijke tijd: met kaarten, tekeningen, bloemen, etc.

Met vriendelijke groeten,
Madelon Bino

Vrijwilligers gezocht voor Beth Shalom
Zoals iedereen weet hebben we een hele zware tijd gehad in Beth Shalom, waarbij we een aantal geliefde bewoners hebben verloren door Corona. Gelukkig komen er nu geen nieuwe Corona slachtoffers meer bij en zijn sommige bewoners langzaam aan het herstellen.

We zouden graag enkele vrijwilligers erbij willen hebben.

Het gaat om vrijwilligers die vitaal en gezond zijn. Vanzelfsprekend hebben we beschermende middelen beschikbaar in Beth Shalom (mondkapjes, schorten en handschoenen).

Je zou enkele dagen per week beschikbaar hebben, en je wordt ingezet op 1 etage. Er zal je gevraagd worden om te video-bellen met de bewoners en daarnaast koffie in te schenken, te helpen met de maaltijd en een praatje te maken of een spelletje te doen. Kortom: het leven van onze bewoners in deze moeilijke tijd van isolement zo aangenaam mogelijk te maken!

Wil je deze uitdaging aangaan: neem dan contact op met Madelon Bino: mbino@cordaan.nl

Alvast veel dank!

Bij de Benjamin en JMW leven we mee met de bewoners, personeel, mantelzorgers en vrijwilligers van Beth Shalom en met de familieleden van de getroffennen en wensen we de nabestaanden en anderen die nu nog ziek zijn veel sterkte.

Ontvang updates van Benjamin online

Via de email updates over nieuwe artikelen van de Benjamin online ontvangen? Laat je mailadres achter.
* Vereist veld

Ontvang Benjamin alerts zodra er wat nieuws geplaatst is.
Blijf op de hoogte

Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief van JMW in je mailbox
Ja, ik wil mij aanmelden